Παραιτήθηκαν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Άμεση προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου δ.σ.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν χθες οι πέντε δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, και εκλεγμένα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλειας Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Πρόκειται συγκεκριμένα για την πρόεδρο του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου και τους δημοσιογράφους Γιώργο Βλαβιανό (μέλος δ.σ.), Ελένη Δελβινιώτη (μέλος δ.σ.), Αργύρη Δεμερτζή (Γενικό Γραμματέα) και Παναγιώτη Τσούτσια (πρόεδρος ΤΥΠ).

Στις επιστολές παραίτησής τους, τα πέντε μέλη του δ.σ. αναφέρονται στα γεγονότα της Γενικής Συνέλευσης της 23ης Ιουνίου 2012, κατά την οποία αμφισβητήθηκε η ικανότητά τους να διαχειριστούν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, και στην απόφασή τους, κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. στις 28 Ιουνίου, να παραμείνουν στις θέσεις τους «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους του Ταμείου, θέτοντας παράλληλα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ενδελεχή και αναλυτικό έλεγχο, για πλήρη οικονομική και νομική ανάλυση των ενεργειών της Διοίκησης, προκειμένου, είτε να αποδοθούν ευθύνες, εάν και εφόσον υπήρχαν, είτε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους».

Κάνουν επίσης λόγο για «αδιαφορία» της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας ότι μέχρι σήμερα το δ.σ. της Ένωσης «παρότι είχε ζητήσει με δημόσιες παρεμβάσεις του τον ανεξάρτητο έλεγχο, δεν έχει καν απαντήσει στις τέσσερις επιστολές και ισάριθμες επανειλημμένες προσκλήσεις του δ.σ. ΕΔΟΕΑΠ να ορίσει από κοινού με τις τρεις άλλες Ενώσεις Ανεξάρτητη

Ελεγκτική Αρχή για τον έλεγχο της διαχείρισης των αποθεματικών του Οργανισμού».

Σημειώνεται ότι με την παραίτηση των πέντε μελών της διοίκησης του Οργανισμού ενεργοποιούνται οι καταστατικές διατάξεις του ΕΔΟΕΑΠ για άμεση (εντός 15 ημερών) προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.