Συμφωνία Πούτιν Ερντογάν…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ της Συρίας συμφώνησαν Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά από έξι ώρες συνομιλιών, ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει σήμερα τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το AFP, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει με κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλες τις επιθέσεις της Συρίας.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έχει διαπραγματευθεί συμφωνία για την επίλυση των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ιντλίμπ με τον Τούρκο ομόλογό του. Οι δύο χώρες συμφώνησαν μετά από «ασταθείς αλλά παραγωγικές» συνομιλίες ότι δεν πρέπει να μειώσουν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επεσήμανε, δε, ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.
powered by Rubicon Project

Ο Ερντογάν, μάλιστα, κάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία για να γιορτάσουν την επέτειο των διμερών σχέσεών τους.
Πούτιν: Οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, οι οποίες διήρκεσαν περίπου έξι ώρες, δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες αλλά ήσαν θετικές και ότι οι δύο χώρες βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την όξυνση της κατάστασης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Ρωσία και η Τουρκία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία, τα σημεία της οποίας ανακοίνωσαν εν συνεχεία οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε
την ελπίδα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρέπει να θέσει τέλος στα δεινά των αμάχων στη Συρία, στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι « δεν συμφωνούμε πάντα με τους Τούρκους εταίρους μας όσον αφορά στις εκτιμήσεις των όσων συμβαίνουν στην Συρία, αλλά κάθε φορά σε κρίσιμες στιγμές, βασιζόμενοι στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων που έχει επιτευχθεί, μέχρι τώρα καταφέρναμε να βρίσκουμε σημεία τομής σε σημεία αμφιλεγόμενα που ανέκυπταν, να καταλήγουμε σε αποδεκτές λύσεις. Αυτό συνέβη και αυτή την φορά».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη στενή προσωπική επαφή που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, η οποία όπως είπε, μας επιτρέπει να βρίσκουμε κοινές προσεγγίσεις στην λύση διεθνών προβλημάτων
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.