Κάπου εκει στον Χελμό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πάω τακτικά στο χωριό μου για ξεκούραση,κάπου ψηλά στο Χελμό,ένα κλασσικό παραδοσιακό χωριό,όπως τα χιλιάδες που είναι σπαρμένα σε όλη την Ελλάδα.

Εκεί λοιπόν,οι κάτοικοι μαζεύονται στο καφενείο να ενώσουν τη μοναξιά και τις ανησυχίες τους,να χαρούν και να ανταλλάξουν μικρές συνταγές ελπίδας για το αύριο.Η μόνη τους επαφή με την πραγματικότητα και η ένωση τους με τον έξω κόσμο είναι η τηλεόραση.Ακούν τις ειδήσεις,μαθαίνουν τα πρόσωπα της επικαιρότητας,κρίνουν θέσεις και ατάκες,συμφωνούν ή διαφωνούν έντονα,μα πάντα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.Την επόμενη που επαναλαμβάνεται το σκηνικό,μηδενίζουν τις διαφωνίες και κερνάνε ο ένας τον άλλο κόκκινο κρασί για να πάνε παρακάτω!!!Γιατί ξέρουν καλά πως χωρίς τη συνεργασία και την ομόνοια μεταξύ τους,το χωριό θα ριμάξει, θα μιλάνε στα σκυλιά και στα πρόβατα στο τέλος!!!

 

Την εισαγωγή αυτή την έκανα,για να αναφερθώ σε όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες στη βουλή,και να κρίνω τη στάση των δύο πρωταγωνιστών,από μία γωνία που κανένας και σε κανένα “παράθυρο” στη δύσμοιρη ελληνική τηλεόραση δεν είδε.
Ο κύριος Μητσοτάκης έδειξε ασέβεια,ναι,ασέβεια και υποτίμηση(το επίθετο προσδιορισμού ή μεγέθους της ασέβειας βάλτε το εσείς),σε όλους αυτούς τους ανθρώπους των χιλιάδων χωριών,που κρεμάστηκαν στις οθόνες να ακούσουν το κύριο και σοβαρότατο θέμα, του πως οραματίζονται οι “ηγέτες” το αύριο,με ποιόν τρόπο θα καταφέρει ο καθένας τους να μειώσει την δυσκολία στη ζωή τους,να ανοίξουν μία χαραμάδα ελπίδας στην καθημερινή μιζέρια τους.

Ασέβεια είναι λοιπόν,προς όλους τους πολίτες,όταν σου δίνεται βήμα να κάνεις γνωστό το πρόγραμμά σου και συ διαλέγεις να αντιπαρατεθείς και να μειώσεις τον αντίπαλο σου με λεξιλόγιο σκανδαλοθηρικού περιοδικού,με στημένες ατάκες και κατασκευασμένες εικόνες,με κατηγορίες που οδηγούν αμέσως στο γνωστό…”στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί” !!!
Γιατί η ίδια η παράταξη του κυρίου Μητσοτάκη,βρίθει σκανδάλων,ατασθαλιών,συναλλαγών με τη λεγόμενη ελίτ και εκκρεμοτήτων με την ελληνική δικαιοσύνη.

Δεν μας έκανε την τιμή ο πρόεδρος της ΝΔ,ούτε ένα δευτερόλεπτο,πέραν των γενικολογιών του,να μας αναλύσει τις θέσεις του κόμματος του,να μας διαφωτίσει για τους τρόπους που σκέφτεται να μας μειώσει την ανασφάλεια,να χαράξει χρήσιμη για τη χώρα πολιτική.Απλά σήκωσε το κομματικό του έντυπο,να αποδείξει ότι έχει πρόγραμμα και ιδέες…μόνο που στα χωριά δεν φτάνουν ούτε οι επανεκδόσεις του Τεν Τεν και του Τιραμόλα κύριε πρόεδρε,πως ή ποιος να τους το διαβάσει!!!

Από την άλλη,με 8 λεπτά λιγότερα της ομιλίας Μητσοτάκη,ο κύριος Τσίπρας ανέλυσε τα σημαντικά βήματα για ελάφρυνση των πολιτών,που και αυτά θεωρήθηκαν προεκλογικές παροχές (τι εμμονή κι αυτή με τις εκλογές αυτού του παιδιού!!!).Δεν με πειράζει πότε ανακοινώνονται μέτρα,αν είναι ή δεν είναι προεκλογική περίοδος,μου φτάνει που ανακοινώνονται!!!Οι προθέσεις και οι προσπάθειες του Τσίπρα για κάτι καλό και εφικτό,δεδομένης της ασφυξίας και της μέγγενης των θεσμών,είναι φανερές.

Στην επιστροφή 13ου μισθού,οι απέναντι είχαν την καραμέλα του κότερου,στη μείωση του ΦΠΑ μιλούσαν για τον Πολλάκη,στις μειώσεις ΔΕΗ και ΦΑ φώναζαν για συναλλαγές στο ΟΠΑΠ,για τον χαρακτηρισμό “μόνιμα μέτρα”, ακούγαμε θρασύτατα για την προσήλωση τους  και τη φιλία τους σε έναν αποδεδειγμένα Ευρωπαίο ανθέλληνα!!!
Και μιλάνε αυτοί για ήθος όταν,σε κάθε μέσο,έντυπο ή ηλεκτρονικό,καθυβρίζουν τον πρωθυπουργό της χώρας…αυτή είναι η γραμμή τους και τα μόνα επιχειρήματα τους,αυτές είναι οι νέες ιδέες και η αλλαγή σελίδας στην πολιτική τους…και το κάνουν και τα νέα,αμούστακα και χωρίς πολιτικό παρελθόν δήθεν στελέχη τους!!!

Ψεύτης,ανίκανος,επικίνδυνος,άθλιος,διεφθαρμένος και αχρείος,παλιόπαιδο και πολιτικός αλήτης,αυτοί είναι μερικοί (καταγεγραμμένοι) χαρακτηρισμοί προς τον Πρωθυπουργό!!!Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο ήθος τους και που θα έπρεπε αυταπάγγελτα να διώκονται και έναντι οποιουδήποτε πρωθυπουργού!!!( Ίσως γι΄αυτό τους ενοχλεί ο Πολλάκης,που κατεβαίνει στο επίπεδό τους χρησιμοποιώντας ακριβώς τη δική τους φρασεολογία-δεν λέω ότι είναι σωστή)!!!
Όταν εγκαθίστασαι σε ένα ετοιμόρροπο  σπίτι από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη,ο νέος νοικοκύρης προβαίνει αμέσως σε ανακατασκευή του για να δημιουργήσει όμορφες συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων του!!!

Αυτά τα 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ,δεν μπορούν να τεθούν στην ίδια ζυγαριά με τα προηγούμενα πάμπολλα χρόνια διαχείρισης από την ΔεξιοΠασοκική σκυταλοδρομική συνεργασία.Τους αφαιρεί αυτόματα το δικαίωμα να κρίνουν και πολύ περισσότερο να συγκρίνουν θέσεις και προθέσεις,αν δεν μεταλλάξουν την νοοτροπία τους!!!

Πρέπει να γίνουμε επιτέλους σκεπτόμενα άτομα,πολιτικά όντα,που ακούν και κρίνουν υπεύθυνα!!Πρέπει να παραχθεί πολιτικός πολιτισμός πάνω απ΄όλα,με τρόπο που τόσο εύστοχα έθετε ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του…μίλαγε για την ύψιστη επινόηση της ανθρωπότητας,τη Δημοκρατία,που στηρίζεται στην αγόρευση,η οποία δημιουργεί και την έννοια της άμεσης Δημοκρατίας με την ισηγορία,την ισότιμη σχέση λόγου μεταξύ ίσων πολιτών και στηρίζεται στο σεβασμό στον συνομιλητή.Και ο Πλάτωνας που μίλαγε για,”τραπέζι χωρίς συζήτηση δεν διαφέρει από το παχνί των ζώων”…Πολύ ψιλά γράμματα θα σκεφτείτε,και ποιος να τα διαβάσει!!!

Δυστυχώς με χαραγμένη “κατακίτρινη” πολιτική από την (κάθε) αντιπολίτευση,δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόοδος,που υλοποιείται με συναίνεση και συνεργασίες!!!Το να καταστρέφεις ή να μην αναγνωρίζεις κάτι αντικειμενικά ορθό ή να μη διορθώνεις όσα ο προηγούμενος έκανε ή δεν έκανε,είναι πολιτική οπισθοδρόμηση,σε μία επικίνδυνη εποχή.Η τακτική αυτή που βολεύει τους εχθρούς της χώρας μας και που επιθυμούν εμφύλιες έχθρες για ευκολότερες επεμβάσεις τους στα εδάφη μας!!!
Προσωπικά,θα είμαι εναντίον κάθε προσπάθειας καταστροφολογίας,μηδενισμού και δηθενισμού,σύμμαχος και προωθητής κάθε καλής είδησης και ενέργειας ανάπτυξης της κοινωνίας!!Μιας κοινωνίας που καταλαβαίνει τα όρια της και ποιος τη σπρώχνει έξω απ΄αυτά,είναι καλοπροαίρετη  στις αντιδράσεις της αναζητώντας το καλό και διαφορετικό αλλά μπορεί να φανεί και αμείλικτη στην ασυδοσία και την προσπάθεια εκτροχιασμού της!!!
Σαφήνεια θέσεων λοιπόν επιθυμώ από τους πολιτικούς,στήριξη των πολλών και όχι των συμφερόντων,συνεργασίες σε κοινούς εθνικούς σκοπούς,πολιτισμό στην αντιπαράθεση με καθαρότητα λόγου…
όπως έλεγε και ο Σεφέρης στη βαθειά του παράκληση…
“Δε θέλω τίποτε άλλο παρά να μιλήσω απλά,να μου δοθεί ετούτη η χάρη…
Γιατί και το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές,που σιγά σιγά βουλιάζει…
και την τέχνη μας την στολίσαμε τόσο πολύ που φαγώθηκε από τα μαλάματα το πρόσωπο της…
κι είναι καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια,γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά” !!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.