Για να μην ξεχνάμε απο που ξεκίνησε η κρίση…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μας είπαν λοιπόν ότι η ζημιά του δημοσίου από τις μίζες της Siemens ανέρχεται στα 69 εκατομμύρια!!Σιγά τα λάχανα θα μου πείτε!!!
Εδώ οι μίζες στη Novartis έφτασαν τα 50 εκατομμύρια και η ζημιά του δημοσίου στα 3 Δις!!! Τελικά όταν βγαίνει στη φόρα ένα σκάνδαλο,(πόσα άλλα θα δουν τα μάτια μας άραγε?),συμπεραίνεις πως δεν είναι θέμα ποσών αλλά μεγάλο θέμα θεσμών και λειτουργίας του Ελληνικού κράτους. 
Συνειρμικά λοιπόν και πολύ σωστά αναρωτιέσαι,αν αυτός ο αριθμός στη Βουλή,οι 300 λεβέντες,είναι όντως απαραίτητος για να λειτουργεί σωστά το κράτος και όλοι αυτοί να έχουν λόγο στη ζωή σου!!
Με παχυλούς μισθούς και προνόμια προκλητικά έναντι του απλού πολίτη,με αποφάσεις περικοπών στα οικονομικά μας που δεν θίγουν τους ίδιους και οι οποίες αποφασίζονται,ω του θαύματος,με αγαστή συνεργασία που είναι και η μόνη περίπτωση που συμφωνούν μεταξύ τους οι κομματικοί εκπρόσωποι,οδηγούν τον Έλληνα σε μία κατεύθυνση σκέψης…ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από τα βάσανα του είναι αυτός της παρανομίας ή,εν πάσει περιπτώσει,της προσπάθειας μη ευθείας συναλλαγής!!!Παραοικονομία και κομπίνα είναι οι μέθοδοι επιβίωσης των κοινών θνητών,αφού τα παραδείγματα παραπτωμάτων από τους εκπροσώπους του είναι πολλά και σοβαρά!!Μόνο που δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ο άμοιρος πολίτης πως οι νόμοι είναι αμείλικτοι γι΄αυτόν και όχι για τους προνομιούχους βουλευτές!!!
Γιατί όταν βλέπεις υπουργούς,βουλευτές,πρώην πρωθυπουργούς,αυτούς που υποτίθεται είναι θεματοφύλακες και προστάτες της ζωής σου,όχι να βάζουν το δάκτυλο στο μέλι αλλά να το τρώνε όλο,ανακοινώνοντας χωρίς αιδώ κάποιος από αυτούς πως, “οι υπουργοί έχουν το δικαίωμα να εισπράττουν μίζες”,κάπου έχουμε χάσει το μέτρο σ΄αυτή τη χώρα!!!
Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα που χρηματίστηκαν,ούτε σε ποιόν χώρο βρίσκονται,δεν αποφασίζω μέσα μου εκδικητικά ούτε θέλω να σπιλώνονται συνειδήσεις!!!
Ο υποτιθέμενος όμως εκπρόσωπος μου στο κοινοβούλιο,όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά,πρέπει να έχει “παντρευτεί’ την ακεραιότητα,την δικαιοσύνη,την αμεροληψία,την υπευθυνότητα,την κοινωνική ευαισθησία,την άνευ όρων και ορίων άρνηση του στη διαφθορά.
Ένα ευρώ δημοσίου χρήματος που καταλήγει παράνομα στην τσέπη δημόσιου λειτουργού,μου κάνει το ίδιο με το ένα εκατομμύριο…κάθε ενέργεια που ζημιώνει το δημόσιο,πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά ώστε οι επόμενοι που θα αποφασίσουν να κατέβουν στην πολιτική να ξέρουν ότι λογοδοτούν απέναντι στον νόμο και στους συμπολίτες τους!!!
Αυτή είναι η ισονομία που φωνάζει το “άμοιρο” Σύνταγμα μας και που ο καθένας το ερμηνεύει σύμφωνα με τη βολή του!!
Φαίνεται όμως πως οι πολυεθνικοί κολοσσοί και οι υπερπλούσιοι κατέχοντες είναι υπεράνω των συνταγματικών συντεταγμένων,θεωρούν πως όλα έχουν την τιμή τους,μία τιμή με πολλά μηδενικά,όσα μηδενικά έχει και η πολιτική ορθότητα και σκέψη κάποιων καταχραστών της εξουσίας που τους έδωσε ο λαός!!
Όταν αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο,με ντοκουμέντα και αποδείξεις,είναι τυλιγμένο στα λόγια όλης της λαϊκής σοφίας….
¨φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”,”η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια,πρέπει και να φαίνεται”, “άρπαξε να φας,κλέψε για να΄χεις”.
Και βέβαια,στα μέρη μας που σχεδόν τα πάντα παραποιούνται και ανατρέπονται,γράφτηκε επιτυχώς η παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού… “λύκος στα πρόβατα” …με τον “ψεύτη” να ταυτίζεται με τον “λύκο” !!!
Τα πρόβατα παραμένουν ακριβώς τα ίδια με τη παλαιά εκδοχή της ιστορίας!!!
Τα έχουν βάλει μόνο να διεκδικούν …”καλύτερες συνθήκες σφαγής” !!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.