Χαμόγελα στον «Πλανήτη» της Μήλου, με τις «Φεγγαροκουταλιές» της Μαριλένα Παππά

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι «Φεγγαροκουταλιές» και ο «Πλανήτης που Χαμογελά» της Μαριλένας Παππά βρέθηκαν στις δυτικές Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο νησί της Μήλου. (Σκηνή από τον Πλανήτη που χαμογελά)

Εκεί παιδιά την υποδέχθηκαν με θέρμη και εκείνη τους την  ανταπέδωσε με μια πελώρια αγκαλιά. Μοίρασε ρόλους από τα βιβλία της και οι λιλιπούτιοι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση και διάθεση.

Ο μικρός Μάιλο Μεντ η αδελφή του η  Ανεμηλιά, ο Θεός Βάρβας και η μάγισσα Κουμάρα πήραν σάρκα και οστά και ξεπήδησαν από τις σελίδες των βιβλίων κάνοντας μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στη σφαίρα της φαντασίας με προορισμό μαγικούς κόσμους.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παράστασης η συγγραφέας, που είχε αναλάβει το ρόλο της αφηγήτριας, ρωτούσε το κοινό ποια υπόθεση  έκανε για την συνέχεια του έργου, προσδίδοντας στο έργο μια διαδραστική χροιά.

Εκείνο ανταποκρίθηκε και επί τάπητος τέθηκαν πολλές γνώμες και απόψεις, οι οποίες έδειξαν πως στροβίλιζε και η φαντασία των μικρών αλλά και των μεγάλων θεατών.

Στο τέλος της παράστασης η Μαριλένα Παππά μίλησε και για το ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ, το φορέα πρόληψης ηλεκτρονικού εθισμού για παιδιά και εφήβους και έδωσε συμβουλές στους γονείς που αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών τους στον αχανή κόσμο του διαδικτύου.

Τέλος να σημειωθεί πως η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του  Αναπτυξιακού και  Εκσυγχονιστικού συλλόγου της  Μήλου  αλλά και της  Θεατρικής ομάδας του νησιού. Μέντορες σε αυτήν την προσπάθεια ο Αλέξανδρος Κυριαζίδης και η Φιορέτα Κοσκινά, οι οποίοι δίνουν μάχη κάθε μέρα για την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και για να αποκτήσουν τα παιδιά της Μήλου μια κουλτούρα ακόμη πιο εξευγενισμένη.

Ο μικρός Μάιλο Μεντ και  αδελφή του η Ανεμηλιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μετά το τέλος υπογράφει τα βιβλία της

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα βιβλία Φεγγαροκουταλιές και Πλανήτης που Χαμογελά

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.