Συνεχίζεται η έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε

Facebook
Twitter
LinkedIn

Είικοσι επτά χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ούλοφ Πάλμε και η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση, έχοντας μάλιστα, συγκεντρώσει περίπου 100 νέες καταθέσεις μαρτύρων, στοχεύοντας στην εξιχνίασή της.

Η αστυνομία άνοιξε την Πέμπτη, στην επέτειο από την δολοφονία του αρχηγού της σουηδικής κυβέρνησης, μια τηλεφωνική γραμμή αφιερωμένη στην υπόθεση αυτή, που δεν έχει διαλευκανθεί ως και σήμερα. Πάνω από 100 άνθρωποι επικοινώνησαν με αυτή, ορισμένοι για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας που χειρίζεται την έρευνα, τον Νταγκ Άντερσον, «πολλές από τις μαρτυρικές καταθέσεις αυτές είναι ενδιαφέρουσες» σε ό,τι αφορά την έρευνα, μετέδωσε το TT. «Πρόκειται να τις μελετήσουμε για να καθορίσουμε ποιες μας δίνουν νέες πληροφορίες και ποιες δεν επαληθεύονται», πρόσθεσε ο ίδιος ερευνητής.

Ο Πάλμε -ο οποίος πυροβολήθηκε εν ψυχρώ σε ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο της Στοκχόλμης ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι του από τον κινηματογράφο όπου είχε πάει, μαζί με τη σύζυγό του Λίσμπετ, το βράδυ της Παρασκευής 28ης Φεβρουαρίου 1986- έχει πάντοτε μια θέση στην καρδιά πολλών Σουηδών.

Η δολοφονία του παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστη παρά τα χιλιάδες στοιχεία που εξετάστηκαν στην πορεία των ετών. Η Λίσμπετ Πάλμε είχε αναγνωρίσει ως τον δολοφόνο έναν αλκοολικό και τοξικομανή μικροκακοποιό, τον Κρίστερ Πέτερσον, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 1989 αλλά απαλλάχθηκε από εφετείο και απελευθερώθηκε μερικούς μήνες αργότερα λόγω της ανεπάρκειας των αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Πέτερσον, που πέθανε απροσδόκητα το 2004, πήρε το μυστικό εάν ήταν πράγματι ο δολοφόνος του Πάλμε ή όχι μαζί του στον τάφο του. Για την οικογένεια Πάλμε, ήταν ο ένοχος πέραν πάσης αμφιβολίας. «Η μητέρα μου το είχε πει ξεκάθαρα», δήλωσε ο υιός Πάλμε στην εφημερίδα Expressen.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.