Κεδίκογλου: Δεν μπορώ να διώξω 13 επίορκους στην ΕΡΤ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην εγγενή αντίδραση του συστήματος να αλλάξει αποδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου την χρόνια, όπως υποστηρίζει, αδυναμία του ελληνικού Δημοσίου να απαλλαγεί από τους επίορκους. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη ότι στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα η λέξη «απόλυση» δεν έχει καθόλου αναφερθεί και ότι η σχετική με την παράταση του ΕΕΤΗΔΕ διαβούλευση συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο Δημόσιο και τους επίορκους, μετά τον σάλο που προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον Βήμα fm, υπογράμμισε:

«Έχουμε να κάνουμε με χρόνιες αδυναμίες και μια εγγενή αντίδραση του οργανισμού να αλλάξει. Ένα παράδειγμα του χώρου μου: δυόμισι μήνες, έχω ζητήσει να φύγουν οι επίορκοι από την ΕΡΤ και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχει συγκληθεί ακόμη το υπηρεσιακό συμβούλιο, παρότι στην ΕΡΤ δεν υπάρχει το θέμα με τους δικαστικούς που υπάρχει σε άλλες υπηρεσίες, οπότε τίθεται ένα ζήτημα ευθύνης του αρμόδιου διευθυντή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 13 υπάλληλοι. Αλλά το θέμα δεν προχωράει… Θέλει αγώνα, καθημερινή προσπάθεια και επιμονή για να αλλάξει το σύστημα. Και να είστε βέβαιοι ότι την κάνουμε».

Πάντως, για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως «η λέξη “απόλυση” δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο της κινητικότητας, μαζί με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που είναι πολύ μεγάλος- γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έφυγαν πολύ περισσότεροι με σύνταξη- θα οδηγήσει σε ένα πολύ πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα».

«Σε ό,τι αφορά το χαράτσι, η διαβούλευση συνεχίζεται. Είναι και ένα θέμα προετοιμασίας του συστήματος για τον ενιαίο φόρο» είπε σχετικά με τις πληροφορίες ότι η τρόικα ζητά να παραμείνει και φέτος η είσπραξη του τέλους, το οποίο πληρώνουν 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών των ΔΕΗ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε άλλες, επείγουσες προτεραιότητες. Να μείνουμε σε αυτό. Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίζει το πώς και πότε θα γίνουν αυτές οι κινήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.