Δικαστήριο αποφάσισε την άμεση παραπομπή του Μπερλουσκόνι σε δίκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η υπόθεση αφορά χρηματισμό γερουσιαστή με 3 εκατομμύρια ευρώ

Την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της διαφθοράς αποφάσισε το δικαστήριο της Νάπολης. Η υπόθεση αφορά τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2007.

Ο ίδιος ο Ντε Γκρεγκόριο, καταθέτοντας στην εισαγγελία της Νάπολης, παραδέχθηκε ότι πριν από έξι χρόνια, χρηματίστηκε από τον Μπερλουσκόνι για να εγκαταλείψει το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών και να στηρίξει την κεντροδεξιά συμμαχία του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην γερουσία, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.

Παράλληλα, στην υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, η εκδίκαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο, οι δικαστές ζήτησαν σήμερα το πρωί τρεις γιατροί διορισμένοι από το δικαστήριο (ένας οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος) να επισκεφθούν και πάλι τον μεγιστάνα του Τύπου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε και να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του τού επιτρέπει να παρευρίσκεται στις δικάσιμους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η τελική απόφαση για τυχόν αναβολή ή τέλεση της σημερινής δικάσιμου, αναμένεται να ληφθεί γύρω στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ιταλίας.

Ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο μετά από σχετικό αίτημά του θα γίνει δεκτός αύριο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Αλφάνο αναμένεται να ζητήσει από τον Ιταλό πρόεδρο μια -έμμεση, έστω- παρέμβαση για να σταματήσει αυτός που κατά την άποψη της κεντροδεξιάς, μπορεί να χαρακτηρισθεί μόνον ως «δικαστικός κατατρεγμός» του Μπερλουσκόνι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.