“Γάζωσαν” κόσμο στην Ουάσινγκτον – Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο της Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στα βόρεια του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων που στέκονταν μπροστά από ένα κτίριο, ανέφερε η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ επικαλούμενη τον υπαρχηγό της αστυνομίας Πίτερ Νιούσαμ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι τραυματίες είναι έντεκα. Δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο των δραστών και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Η Ουάσινγκτον, μια πόλη 617.000 κατοίκων, τη δεκαετία του 1980 ήταν γνωστή με την επωνυμία “πρωτεύουσα του φόνου” καθώς τότε κάθε χρόνο σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 400 άνθρωποι. Οι περισσότερες δολοφονίες σχετίζονταν με το εμπόριο ναρκωτικών. Το 2012 ήταν η χρονιά με τις λιγότερες ανθρωποκτονίες τα τελευταία 50 χρόνια: μόνο 88, εκ των οποίων οι 59 διαπράχθηκαν με πυροβόλα όπλα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.