Παραμένουν κλειστά τα μουσεία μέχρι τις 19 Μαρτίου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έως και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι του πρώην ΥΠΠΟ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του προσχεδίου του Οργανογράμματος της γενικής γραμματείας Πολιτισμού.

Σε συνέχεια της γενικής συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής – Στερεάς και Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινών συγκεντρώσεων στις 8 π.μ. και συνελεύσεων στο κεντρικό κτήριο του πρώην ΥΠΠΟ προκειμένου να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία του αγώνα.

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις 8 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να εκτιμηθεί το προσχέδιο Οργανισμού ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11.30 π.μ. και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 3.30 μ.μ.

Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί πορεία εκεί όπου θα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ή (σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει) έξω από την Ακρόπολη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.