Κύπρος: Ένταση έξω από το Προεδρικό

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φωνές και προπυλακισμοί κατά Εκπροσώπου έξω από το Προεδρικό

Οργή πολιτών έξω από το Προεδρικό. Περίπου 150 πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το απόγευμα έξω από το Προεδρικό μέγαρο πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup. Προπηλακισμοί και φωνές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, όπως «ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση – ξεσηκωμός η λύση».

Οργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι παρενέβησαν επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο Προεδρικό.

Προπηλακισμοί και εναντίον πολιτικών αρχηγών

Οι πολίτες ανακόπτουν διερχόμενα οχήματα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλάβει και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να έχει αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων. Η προσέλευση αυξάνεται σταδιακά ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης. «Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε στο Sigmalive, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Αντρεάς Αγγελίδης.

Νωρίτερα το απόγευμα έξω από το Προεδρικό είχε συγκεντρωθεί άλλη ομάδα πολιτών που εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία και διένειμε φυλλάδια ενάντια στο μνημόνιο. Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν ραντεβού αύριο το πρωί στις 9 έξω από τη Βουλή, για εκδήλωση διαμαρτυρίας την στιγμή που θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Πηγή: SigmaLive

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.