Καυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι στη Βουλή…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απο τον Σεπτέμβριο θα δούμε το πραγματικό οικονομικό προφίλ της Κυβέρνησης με την κατάθεση του προϋπολογισμού στη βουλή ,υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα αποκαλύψει την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης λένε  στον ΣΥΡΙΖΑ, µε τα κορυφαία στελέχη του να προετοιµάζουν ήδη,  τη φθινοπωρινή αντιπολιτευτική τους τακτική αλλά και τις αλλαγές που κυοφορούνται στο κόµµα.

Στην αξιωµατική αντιπολίτευση µιλούν, µάλιστα, για ένα «θερµό» φθινόπωρο, καθώς εκτιµούν ότι τόσο στη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όσο και στο προσχέδιο του προϋπολογισµού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει το αντιλαϊκό πρόγραµµα της κυβέρνησής του.oπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας θα δηµιουργήσουν δηµοσιονοµικές «τρύπες», οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν. Προσθέτουν, µάλιστα, ότι το βάρος από τα «χατίρια» που έγιναν στους ισχυρούς θα κληθούν και αυτήν τη φορά να το σηκώσουν οι µικροµεσαίοι και οι αδύναµοι οικονοµικά, µε µια σειρά από µέτρα επιβάρυνσης και περικοπής κοινωνικών δαπανών.
Η απειλή του ΔΝΤ

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τον προβληµατισµό τους για την πιθανότητα «αργεντινοποίησης» της χώρας. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν έντονα τον προβληµατισµό τους για την οικονοµική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, θεωρώντας, όπως λένε, πιθανή εξέλιξη την επιστροφή των δανειστών από την «πίσω πόρτα», όπως συνέβη και στη χώρα της Λατινικής Αµερικής. Στην Αργεντινή, µετά την εφαρµογή σειράς νεοφιλελεύθερων µέτρων στήριξης του κεφαλαίου, το µόνο που πέτυχε η κυβέρνηση Μάτρι ήταν η επανεγκατάσταση του ∆ΝΤ στη χώρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αρχικά θα επιχειρήσει να καλύψει την «τρύπα» στα δηµοσιονοµικά χρησιµοποιώντας το «µαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, που έχει εξασφαλιστεί για την οµαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Οµως, συµπληρώνουν, κάποια στιγµή η ανοχή των Ευρωπαίων προς τον Κ. Μητσοτάκη θα τελειώσει και τότε δύο λύσεις θα υπάρχουν για την κάλυψη του κενού: άµεσα µέτρα και περικοπή των κοινωνικών δαπανών. Στην Κουµουνδούρου πιστεύουν ότι το πραγµατικό οικονοµικό προφίλ της κυβέρνησης θα αρχίσει να παρουσιάζεται σταδιακά από τον Σεπτέµβριο και θα κορυφωθεί µε την κατάθεση του προϋπολογισµού, στον οποίο, όπως τονίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποκαλυφθεί πλήρως το αντικοινωνικό, κρυφό πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Πηγή:Ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.