Χιλιάδες πιστοί στην κυριακάτικη προσευχή του Πάπα Φραγκσίσκου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από το παράθυρο του διαμερίσματός του, στο Αποστολικό Μέγαρο, στο Βατικανό, απευθύνθηκε σήμερα το μεσημέρι στους χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την πρώτη κυριακάτικη προσευχή, γνωστή ως «Angelus».

«Η ευσπλαχνία, κάνει τον κόσμο πιο δίκαιο. Μας αρέσει να καταδικάζουμε, ο Θεός όμως είναι ευσπλαχνία» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου εμφανίστηκε στο παράθυρο του 3ου ορόφου του Αποστολικού Μεγάρου στο Βατικανό, σήμερα το μεσημέρι (13.00 ώρα Ελλάδος).

Οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου από νωρίς το πρωΐ αναμένοντας με αγωνία τα λόγια του νέου Πάπα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει το ποντιφικάτο του να είναι διαφορετικό, ταπεινό και εστιασμένο στους αδύναμους και τους φτωχούς.

Το μέγεθος της προσέλευσης- υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 150.000 άτομα- αποτελεί και ένα πρώτο δείγμα αποδοχής, μία έμμεση σφυγμομέτρηση, για τη δημοτικότητα του νέου Ποντίφικα, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα σαγήνευσε το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης με την απλότητα, τον προσηνή χαρακτήρα του και την αίσθηση του χιούμορ.
Χιλιάδες πιστοί στην κυριακάτικη προσευχή του Πάπα Φραγκσίσκου

Ο Πάπας τέλεσε σήμερα το πρωΐ λειτουργία σε μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Άννας στο Βατικανό, προτού εκφωνήσει την παραδοσιακή κυριακάτικη προσευχή «Angelus» στους πιστούς, την πρώτη αφότου εξελέγη Ποντίφικας της Ρώμης.
Χιλιάδες πιστοί στην κυριακάτικη προσευχή του Πάπα Φραγκσίσκου

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έσπασε για μια ακόμη φορά το πρωτόκολλο και χαιρέτισε εγκαρδίως αρκετούς από τους συγκεντρωμένους πιστούς, μίλησε μαζί τους, τους έσφιξε το χέρι και φίλησε τα παιδιά, εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού.

Παράλληλα με την προσευχή, στην Αιώνια Πόλη διεξάγεται ο μαραθώνιος δρόμος και οι αθλητές που συμμετείχαν χαιρέτισαν τον νέο Πάπα λίγο προτού δοθεί η εκκίνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.