Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στα κατεχόμενα της Κύπρου – Τι λέει η Λευκωσία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναγερμός έχει σημάνει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εξαιτίας ύποπτου κρούσματος του ιού Έμπολα. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Χαβαντίς”, φοιτητής από το Τόγκο παρουσίασε συμπτώματα του ιού και αρχικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε ειδική μονάδα απομόνωσης που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου μπήκε σε καραντίνα. Τα αποτελέσματα των αιματολογικών και άλλων αναλύσεων, αναμένονται εντός των ημερών.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από πλευράς του ο κύπριος Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής. Μιλώντας στο κανάλι Σίγμα, ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι το υπουργείο επιχειρεί να ενημερωθεί σχετικά μέσω της τεχνικής επιτροπής Ε/κ και Τ/κ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στα κατεχόμενα δημιουργείται αναστάτωση για ύποπτο κρούσμα Έμπολα, χωρίς να επιβεβαιωθεί το τέλος κάτι μεμπτό.

“Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει υψηλό πυρετό και προέρχεται από χώρα της Αφρικής, έχει αυτόματα τον ιό του Έμπολα και πρέπει να ανησυχούμε” επισήμανε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η Κύπρος λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό από τις άλλες χώρες, για αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος. Μέτρα, επισήμανε λαμβάνονται επίσης σε αεροδρόμια, Λιμάνια και οδοφράγματα.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Έμπολα» επισήμανε στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ανακοινώνοντας ότι ήδη έχει οριστεί νοσοκομείο αναφοράς στο ενδεχόμενο κρούσματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.