Εισαγγελέας για την ΕΡΤ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκαναν αρχισυντάκτη έναν… φαντάρο

Συνωστισμός στελεχών της ΕΡΤ αναμένεται να δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσουν στον εισαγγελέα που ανέλαβε να διερευνήσει όσα συμβαίνουν στο «ημίφως» του Ραδιομεγάρου μετά το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» (10/3) με τίτλο «Μαύρο στην οθόνη αξίας 235 εκατ. ευρώ».

Οι αμοιβές των ΠΕΘ, της «στρατιάς» συμβούλων και οι κραυγαλέες περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αναμένεται να απασχολήσουν τον εισαγγελέα Χ. Τζώνη. Την ίδια ώρα, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στους οποίους καταγγέλθηκε σειρά παραβάσεων στην ΕΡΤ θα διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις εκπομπών και υψηλές αμοιβές συντελεστών.

Το βέβαιο είναι ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν αφήνει κανέναν να πλήξει, καθώς δεν προλαβαίνουμε να αναδείξουμε ένα σκάνδαλο και προκύπτει νέο. Οτι η ΕΡΤ πληρώνει τον γιο (Δημήτρη) για εργασία που προσφέρει ο συνταξιούχος πατέρας του (Πέρης Χαλάτσης) που… συμπτωματικά είναι προσωπικός φίλος του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμίλιου Λιάτσου, καθώς εάν εμφανιζόταν ως εργαζόμενος θα έπρεπε να παίρνει μειωμένη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, είναι γνωστό.

Αυτά συμβαίνουν στην εκπομπή «Επτά», τη μεικτή παραγωγή στην οποία έχει βρει «καταφύγιο» ο κ. Χαλάτσης, μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού, ως αρχισυντάκτης. Στα χαρτιά, βεβαίως, δεν φαίνεται ο ίδιος αλλά ο νεαρός γιος του Δημήτρης, αφού σύμφωνα με την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1031/9.2.12, Θ. 15ο περί «Απασχόλησης συνταξιούχων» προβλέπεται ότι όσοι συνταξιούχοι προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ υποχρεούνται να το δηλώνουν στον φορέα από τον οποίο συνταξιοδοτούνται, προκειμένου να γίνεται η εκ του νόμου προβλεπόμενη αναστολή ή περικοπή της σύνταξής τους, ενώ από την ΕΡΤ Α.Ε. θα λαμβάνουν το υπόλοιπο του συμφωνηθέντος μισθού τους.

Ετσι, ο Πέρης Χαλάτσης στήνει την εκπομπή, επιμελείται τα ρεπορτάζ, συνεννοείται με τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές και έχει το γενικό πρόσταγμα στο κοντρόλ. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: έτυχε, την παρούσα περίοδο που χρειάσθηκε να «επιστρατευθεί» ο υιός για να αμείβεται ο πατήρ, ο πρώτος να υπηρετεί ήδη τη στρατιωτική θητεία του από τον Ιανουάριο, και μάλιστα τον Ιούνιο μετατίθεται στον Εβρο! Αυτό είναι ένα ακόμη ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τον Αιμ. Λιάτσο: το πώς δηλαδή η ΕΡΤ καταβάλλει μισθό για συμμετοχή (που χαρακτηρίζεται αναγκαία) στην υλοποίηση εβδομαδιαίας εκπομπής σε… φαντάρο που μάλλον βλέπει τον καρπό της «δουλειάς» του από το ΚΨΜ της μονάδας στην οποία υπηρετεί.

Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Λιάτσος, ο οποίος έχει εύκολες τις ΕΔΕ όταν πρόκειται για φανταστικούς αντιπάλους του και κάνει τα στραβά μάτια σε εξόφθαλμες περιπτώσεις; 

M. Καμπανέλλης

Ο γυμναστής που έγινε «καναλάρχης»

Τι σημασία έχει αν η αγωνιώδης αναζήτηση στο Google για τις (δημοσιογραφικές ή διοικητικές) περγαμηνές του Μάνου Καμπανέλλη αποδεικνύεται μάταιη καθώς κατά την αμείλικτη μηχανή αναζήτησης θεωρείται αγνώστων λοιπών στοιχείων; Πέραν δηλαδή της ιδιότητάς του ως… διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου, ο γυμναστής το επάγγελμα Μ. Καμπανέλλης δεν έχει να επιδείξει κάποια σοβαρή προϋπηρεσία που να δικαιολογεί την τοποθέτησή του σε ένα πόστο που όπως λένε στους διαδρόμους της ΕΡΤ χρησιμοποιεί ως «μηχανισμό ελέγχου» για τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων των «ημετέρων», υπερβαίνοντας και αυτές τις εξουσίες που μέχρι πρότινος κατείχε ο παραιτηθείς Νίκος Σίμος.

Βεβαίως διαθέτει τα «κομματικά διαπιστευτήρια», τα οποία του επιτρέπουν να απολαύει της εμπιστοσύνης της ΝΔ την ώρα που έχουν ευνουχιστεί στελέχη με ιστορία και το μόνο που έχει κανείς να τους καταλογίσει είναι ότι δεν διάκεινται φιλικά απέναντι στην «παρέα» της Αγίας Παρασκευής. Μια τέτοια κατηγορία δεν… αγγίζει τον Μ. Καμπανέλλη. Τουναντίον ο ίδιος συμμετέχει στην άτυπη ομάδα του Αιμ. Λιάτσου μαζί με τον Γ. Αντωνίου, έχοντας αναλάβει το έργο της… αντικειμενικής ενημέρωσης.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.