«Οχι» στην αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρεντιάδη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αρνητική απάντηση στην αίτηση αποφυλάκισής του έλαβε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσωρινά κρατούμενος, από τον περασμένο Δεκέμβριο, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.

Με πολυσέλιδο βούλευμά του (αριθμ. 1327/13) και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο απέρριψε τους λόγους που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους και διατάσσει την παραμονή του στις φυλακές.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης υποστήριζε ότι η προσωρινή του κράτηση είναι παράνομη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενώ ήταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν διαρκώς στη διάθεση των αρχών και παράλληλα επικαλείτο, με σειρά ιατρικών βεβαιώσεων, λόγους υγείας που επιβάλουν την αποφυλάκισή του.

Εξάλλου, προθεσμία για τις αρχές Απριλίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ζήτησε δια του συνηγόρου του και έλαβε από την ανακρίτρια κ. Χατζάκη, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, που κατηγορείται στην υπόθεση Λαυρεντιάδη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελατόλλα αφορά έμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο που φέρεται να έστειλε ο -καταζητούμενος για την υπόθεση- Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη.

Ο εκδότης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και έχει ήδη απαντήσει πως το επίμαχο ποσό αποτελούσε μέρος του τιμήματος που είχε συμφωνηθεί για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» στον Π. Κυριακίδη, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε συμμετοχές σε πολλά ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.