18 Κιλά Αγάπης στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προβάλλεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ώρα 17:30, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου Ολύμπιον, (Πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη), η Ισραηλινή ταινία “18 κιλά αγάπης” του Dani Menkin. 

Η ταινία έγινε γνωστή στις ΗΠΑ με τον τίτλο “39 Pounds of Love”, όπου τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα φεστιβάλ κινηματογράφου του Tahoe/Reno και του Palm Beach, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στα φεστιβάλ Tallgrass και Boston Jewish Film Festival, ενώ προτάθηκε για Όσκαρ στην κατηγορία ντοκιμαντέρ το 2005.

Ο Άμι πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA),  μία ανίατη ασθένεια. Ζυγίζει μόλις 18 κιλά και μπορεί να κινήσει μόνο ένα από τα δάχτυλα του  αριστερού του χεριού. Παρότι οι γιατροί του έδιναν μόνο δυο χρόνια ζωής όταν διέγνωσαν την ασθένεια του την ημέρα που γεννήθηκε, έφτασε στην ηλικία των 34 ετών!

Η ταινία καταγράφει  την πραγματοποίηση ενός ονείρου του Άμι, το ταξίδι του από τη μία άκρη της Αμερικής έως την άλλη, καθώς και τις προσωπικές του σχέσεις με του φίλους και την κοπέλα του.

Περισσότερα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice και στην Karina Ruby o σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Dani Menkin (κλικ εδώ).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.