Πέθανε ο θρύλος του σπριντ Πιέτρο Μενέα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε το πρωί της Πέμπτης στη Ρώμη ο κορυφαίος Ιταλός σπρίντερ και επί 17 χρόνια κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 200 μέτρα Πιέτρο Μενέα νικημένος από την επάρατο νόσο.

Ο Μενέα, χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200 μ. στη Μόσχα το 1980 και χάλκινος στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, πέθανε σε κλινική της Ρώμης.

Εμβληματικός σπρίντερ, ο Μενέα κυριάρχησε στον στίβο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1979 τρέχοντας στην Πόλη του Μεξικού σημείωσε επίδοση 19.72 στα 200 μ. – ένα παγκόσμιο ρεκόρ που κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια, για να καταρριφθεί από τον Αμερικανό Μάικλ Τζόνσον το 1996. Μετά τον Μενέα, ο επόμενος λευκός σπρίντερ που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ήταν ο Κώστας Κεντέρης.

Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρα του, είχε γίνει καθηγητής σωματικής αγωγής, ενώ πήρε επίσης πτυχίο στη Νομική και τις Πολιτικές Επιστήμες. Έφτασε μάλιστα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παράταξη «Forza Ιταλία».

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τζοβάνι Μαλάγκο δήλωσε ότι η σορός του Μενέα θα εκτεθεί σε προσκύνημα στα γραφεία της CONI ενώ αναμένεται να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον αγώνα της Ιταλίας με τη Βραζιλία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.