Η Ελένη Ουζουνίδου ερμηνεύει Λούλα Αναγνωστάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τιμητικό αφιέρωμα στην συγγραφέα Λούλα Αναγνωστάκη, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό από τις 10 Μαρτίου  και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Open House» στον τρίτο όροφο, του iδρυματος  Μιχάλη Κακογιοάννη. Ο Σταμάτης Κραουνάκης συνθέτει μια παρτιτούρα ερμηνείας για την Ελένη Ουζουνίδου. Στιγμές γυναικών η και της ίδιας γυναίκας σε διαφορετικούς χρόνους, με θραύσματα από τα έργα«Σ’ εσάς που μ’ ακούτε», «Αντόνιο ή το μήνυμα», «Η πόλη»,

«Διαμάντια και μπλουζ», «Ο ήχος του όπλου»και ολόκληρο το έργο «Ο ουρανός κατακόκκινος».

Ο κόσμος, η βία, η μοναξιά, η απώλεια, η ελπίδα, το «εγώ δε βολεύομαι».

Με πρωταγωνιστή το διαχρονικό λόγο της Αναγνωστάκη, με εκτιναγμένα το χιούμορ και την απελπισία, επιστρέφουμε  στα σημαντικά κείμενα για να σηματοδοτούνται ξανά τα νοήματα, να επαναπροσδιορίζεται ο μύθος και  να ξαναγεννιούνται αισθήματα για τους νεότερους,χρήσιμα για τις ζωές τους.

Συντελεστές παράστασης

Σύνθεση κειμένων : Σταμάτης Κραουνάκης – Αλεξάνδρα Παντελάκη

με την συνεργασία της συγγραφέως

Σκηνοθεσία -μουσική σύνθεση

και συνοδεία στο πιάνο : Σταμάτης Κραουνάκης

Ενδυματολόγος : Δέσποινα Χειμώνα

Βοηθός σκηνοθέτη : Χρήστος Μουστάκας

Ήχος : Δημήτρης Μουρλάς

Φωτισμοί : Δημήτρης Στίγκας

Διεύθυνση παραγωγής : Ελένη Συροπούλου

Υπεύθυνη προβολής& Επικοινωνίας : Δέσποινα Κραουνάκη

Στο ρόλο του Μιχάλη στο έργο «Ο ήχος του όπλου» ο Χρήστος Γεροντίδης


{youtube}5IfDQD7Eia8{/youtube}


Την παράσταση βάφτισε η Λούλα Αναγνωστάκη.

Το πιάνο είναι ευγενής χορηγία του οίκου Νικοτιάν



«Ι LOVE U»


ΙΔΡΥΜΑ MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Πειραιώς 206,

(ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος Τ.Κ. 17778

Τηλέφωνο – 210 3418550

Email : info@mcf.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 8.00 μ.μ.


Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 12 ευρώ

Στο ταμείο του ΙΜΚ 15 ευρώ

Διάρκεια παράστασης 1:20 λεπτά

Κατά τη διάρκεια της παράστασης επιτρέπεται στο κοινό να πιεί τον καφέ του το τσάι του, το ποτό του


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

Η Λούλα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αδελφη του ποιητη Μανολη Αναγνωστακη.Εμφανίστηκε στο θέατρο το 1965 με την τριλογία της Πόλης (“Η διανυκτέρευση”, “Η πόλη”, “Η παρέλαση”), που παρουσίασε σε ενιαία παράσταση στο Θέατρο Τέχνης ο Κάρολος Κουν. Το Φεβρουάριο του 1967 ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο το τρίπρακτο έργο της “Η συναναστροφή”, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά. Ακολούθησαν: “Αντόνιο ή το Μήνυμα” (1972), “Η νίκη” (1978), “Η κασέτα” (1982), “Ο ήχος του όπλου” (1987), όλα από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Το 1990 ο θίασος Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου παρουσίασε το έργο “Διαμάντια και μπλουζ”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Το 1995 ανέβηκε Το “Ταξίδι μακριά” από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή. Το 1998 το μονόπρακτο “Ο ουρανός κατακόκκινος” από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη και το 2003 το έργο “Σ` εσάς που με ακούτε” από τη Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Τα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη έχουν επίσης παρουσιαστεί από Αθηναϊκούς θιάσους και Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισπανία, ΗΠΑ). Δημιουργός μιας ιδιαίτερης γραφής, η Λούλα Αναγνωστάκη αποτύπωσε στα έργα της το εσωτερικό τοπίο του σύγχρονου Έλληνα και τις μεταβολές του υπό την επίδραση της Ιστορίας. Πραγματεύτηκε τα σημαντικότερα θέματα της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας, όπως το τραύμα, η ενοχή, η μοναξιά, η ήττα. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της νεοελληνικής κοινωνίας και μετά τη μεταπολίτευση, πραγματεύεται τον εγκλωβισμό των ανθρώπων και των κοινωνιών, τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου, τη μοναξιά, την έλλειψη επικοινωνίας και το αίσθημα ασφυξίας του ατόμου. Βαδίζει το δικό της δημιουργικό, μοναχικό δρόμο, επενδύοντας ιδιαιτέρως στη μουσική διάσταση του λόγου της, που ενισχύει τη δραματικότητα και την εμβέλειά του. Παντρεμένη με το συγγραφέα και καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά και μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.