Γέμισε η αγορά από… αβγά Τουρκίας και άλλων βαλκανικών χωρών

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια τα παραθυράκια στην αγορά για να «βαφτίζουν» ελληνικά εισαγόμενα αβγά από γειτονικές χώρες. Επείγουσα συνάντηση σήμερα για το θέμα μεταξύ Τσαυτάρη – παραγωγών

Η ελληνοποίηση ξένων αβγών αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη «μάστιγα» που οδηγεί ολοένα και περισσότερους παραγωγούς στο «λουκέτο».

Δεν είναι λίγοι πλέον οι παραγωγοί οι οποίοι ακολουθούν αυτή την πρακτική, καθώς το κόστος παραγωγής για μια καρτέλα αβγά υπολογίζεται σε περίπου 2,7 ευρώ τη στιγμή που η καρτέλα με εισαγόμενα αβγά από την Τουρκία κοστίζει μόλις 1,6 ευρώ!

Παράλληλα, υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι έχουν μειώσει τόσο πολύ τον πληθυσμό στις κότες τους ώστε αν κάποιος προβεί σε ένα έλεγχο θα βεβαιώσει πως δεν είναι δυνατόν παραγωγός να έχει 50.000 κότες και να πουλά καθημερινά 200.000 αβγά!

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ημερησίας που δημοσιεύεται την Τρίτη, κάνοντας κλικ εδώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα συναντώνται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Aθ. Τσαυτάρης με την Ενωση Αβγοπαραγωγών Ελλάδος και τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεγάρων. Στη συνάντηση θα εξεταστούν και οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που επιβάλλει πλέον αλλαγή κλωβοστοιχειών με κόστος περίπου 10 ευρώ ανά κότα στις μονάδες παραγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.