Πέθανε η ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

H ηθοποιός Κάκια Παναγιωτου πέθανε σε ηλικία 90 ετών, την Κυριακή 7 Απριλίου. Σοβαρή εργάτρια στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η Παναγιώτου διέσχισε τον 20ο αιώνα, αφήνοντας, μέσα από τη δουλειά της, τη σφραγίδα του ταλέντου της και μια ξεκάθαρη και εξαιρετικά φινετσάτη αύρα.

Η Κ. Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και μετά τις γυμνασιακές της σπουδές, φοίτησε στη Γερμανική Ακαδημία. Αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πρωτοεμφανίσθηκε στο σανίδι το 1945. Προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1948 και απέκτησε μαζί του σχέση μονιμότητα από το 1953. Ενδιαμέσως περιόδευσε με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Αίγυπτο και την Κύπρο.

Όταν στην δεκαετία του 1960 ο ελληνικός κινηματογράφος άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαίως η Παναγιώτου ασχολήθηκε έντονα μαζί του. Χαρακτηριστικές εμφανίσεις της έχουν σε ταινίες όπως η “Στεφανία”, “Αγάπη για πάντα”, “Υπολοχαγός Νατάσσα”, «Οι γενναίοι του Βορρά» κ.α.

Από την “Μαντώ Μαυρογένους” (1971) μέχρι το κύκνειο άσμα της στο σινεμά, την “ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη (2003), η Παναγιώτου εμφανίστηκε μόλις σε δυο ταινίες, τα “Αγρια νιάτα” (1982) του Νίκου Φώσκολου και το “Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται” (1984) του Ανδρέα Τσιλιφώνη.

Τη περίοδο 2007 – 2008 η Παναγώτου έπαιξε το ρόλο της αφηγήτριας στην τηλεοπτική σειρά του Χάρη Ρώμα, “Δελληγιάνειον Παρθεναγωγείον” στον Antenna.

Η κηδεία της θα γίνει από το Νεκροταφείο Χαλανδρίου την Δευτέρα στις 17.30.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.