Απεργούν το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απεργούμε για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, αντιδρώντας στην υπαγωγή της ΕΡΤ σε καθεστώς ΔΕΚΟ.

Αντιδρούμε, επίσης, στη συνεχιζόμενη πρακτική των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών και της διακοπής της «ζωντανής» ροής του Πρώτου Προγράμματος και του ενημερωτικού ραδιόφωνου της ΕΡΤ, μετά τις 21:00 το βράδυ.

Ακόμα, διεκδικούμε την καταβολή δεδουλευμένων μας, η οποία εκκρεμεί από τον Νοέμβριο του 2012.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διεκδικούμε την επιστροφή των συναδέλφων μας συμβασιούχων, μέσω ανοιχτών και αδιάβλητων διαδικασιών.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:

Στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 20.00 σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 20 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

Κάθε απόπειρα χειραγώγησης με παρεμβάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε βάρος των συναδέλφων μας.

Την καθυστέρηση στη λύση του προβλήματος των ΣΟΧ που στερεί έμπειρο προσωπικό εγνωσμένης επάρκειας και δημιουργεί κενά στη ενημερωτική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Την σκόπιμη άρνηση της διοίκησης να διεκδικήσει την κατάργηση, της πέρα ως πέρα παράνομης και παράλογης υπαγωγής της ΕΡΤ σε καθεστώς ΔΕΚΟ που οδηγεί σε παράλυση και ομηρία την εταιρεία.

Τη συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ, με τελευταίο κρούσμα την συρρίκνωση του Α’ Προγράμματος της ΕΡΑ, που πλέον με απόφαση της Διοίκησης δεν μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα μετά τις 21:00.

Την προκλητική άρνηση της Διοίκησης να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους από τον Νοέμβριο του 2012.

 

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και τους συναδέλφους δημοσιογράφους σε κάθε μέσο, να αντιδράσουν στην απαξίωση και την αδιαφάνεια που μεθοδευμένα προωθεί η διοίκηση της ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.