ΟΙ “CINEMA PARADISO”… ΖΩΝΤΑΝΑ στο Τρίτο πρόγραμμα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σ’ ένα σεργιάνι  στα  «μελωδικά σοκάκια» ενός ιδιαίτερου μουσικού σχήματος  του “Cinema Paradiso”,  που η πορεία του ξεκίνησε πριν από  τρία χρόνια, μάς καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, το Τρίτο Πρόγραμμα,  στο πλαίσιο των  Μουσικών  Συναντήσεων  που υλοποιούνται  σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Η  «οικογένεια των Cinema paradisο» όπως είναι και το πλήρες όνομά του συνόλου  αποτελείται από μουσικούς και δασκάλους που συνδέονται μεταξύ τους με βαθιές και πολύχρονες φιλίες.

Οι ίδιοι  αναφέρουν  για τη δημιουργία του σχήματος: «Εικόνες, μνήμες, μουσικές που μας συγκίνησαν αποτελούν την αφετηρία. Στη συνέχεια, με βάση τη δική μας  μουσική αισθητική, διαμορφώνουμε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε και να μοιραστούμε».

Με βασικό πυρήνα της ομάδας την Ευαγγελία Λοφίτου –ακορντεόν και τη Σοφία Ροσμαράκη –πιάνο, οι  υπόλοιποι μουσικοί που απαρτίζουν  το σχήμα είναι:  Σουζάνα Γιαννακοπούλου – τραγούδι ,  Χριστίνα Κατσιάρη  -ακουστική κιθάρα,  Γκαλίνα Μπράτουσκα – βιολί,  Στέφανος Γιαννόπουλος – βιολοντσέλο,  Ευγένιος Μπράτουσκα – κοντραμπάσο,  Αλέξανδρος Μουζακίτης – κλασική  κιθάρα,  Νεκτάριος Περιστέρης – κρουστά και  Ελσα Σκλαβενίτη – τραγούδι.

Με αφορμή  και αφετηρία την μουσική για τον κινηματογράφο, το δεκαμελές  σχήμα μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γεμάτο ηχοχρώματα, εικόνες και μνήμες  από την μεγάλη οθόνη.

Την Παρασκευή  26 Απριλίου στις επτά το βράδυ,  θα ερμηνεύσουν σε ζωντανή μετάδοση  από το Studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από τις  συχνότητες 90,9 και 95,6 FM,   κινηματογραφική μουσική   των  Wim Mertens, Ennio Morricone, Howard Blake, Michael Nyman, Luiz Bonfá, Madredeus, Astor Piazzolla, Nicola Piovani, Σταμάτη Σπανουδάκη, Ελένης Καραϊνδρου, Ευανθίας Ρεμπούτσικα  και Μάνου Χατζιδάκι.

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.6066151/ 210.6066807

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.