Ετοιμο να βοηθήσει τη Συρία δηλώνει το Ιράν

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εντείνεται η ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με την Συρία να κάνει λόγο για διασύνδεση του Ισραήλ με εξτρεμιστές και τρομοκρατικές ομάδες, την ώρα που ο υφυπουργός εξωτερικών της Συρίας υποστηρίζει πως οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού, ισούνται με «κήρυξη πολέμου».

Στην επαπειλούμενη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή έρχονται να προστεθοιύν οι διαβεβαιώσεις Ιρανών αξιωματούχων ότι η χώρα είναι έτοιμη να εκπαιδεύσει στρατιώτες της συμμάχου Συρίας.
«Ως μουσουλμανική και φίλη χώρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Συρίας και εάν υπάρξει ανάγκη εκπαίδευσης, θα τους την προσφέρουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Ιρανικού Πεζικού.
Την Κυριακή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε τη νέα ισραηλινή επιδρομή, ο υπουργός Πληροφόρησης Όμραν αλ Ζοάμπι σημείωσε:
«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε όλες τις πιθανότητες ειδικά επειδή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των διασυνδέσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Συρίας», δήλωσε
Ο υπουργός παραχώρησε αυτήν – όπως δήλωσε δυτική πηγή -εναντίον ιρανικών πυραύλων που προορίζονταν για την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Σε επιστολή του που απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «η επίθεση (αυτή) επιβεβαιώνει την άμεση στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ στις τρομοκρατικές ομάδες και στους εξτρεμιστές της Αλ Νόσρα, μιας από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα, μετά την αποτυχία τους να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη».
«Αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ είναι αυτός που επωφελείται, η κινητήριος δύναμη και μερικές φορές ο εκτελεστής τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στην Συρία κατά του κράτους και του λαού», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.
«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι στερούνται βάσης οι ισχυρισμοί που κάνουν λόγο για μεταφορές από την Συρία εκτός των συνόρων της (όπλων προς την Χεζμπολάχ), τους οποίους προβάλει την τελευταία περίοδο το Ισραήλ για να αιτιολογήσει τις επιθετικές του ενέργειες», προστίθεται στην επιστολή προς τον ΟΗΕ.
Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι το Ισραήλ έπληξε σήμερα τρεις στρατιωτικούς στόχους στα βορειοδυτικά της Δαμασκού με πυραύλους που ερρίφθησαν από αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το Ισραήλ και τον νότιο Λίβανο.
«Η επίθεση αυτή προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και σοβαρές καταστροφές στις θέσεις αυτές και στις κοντινές περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι», κατέληξε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.