Ένα αναψυκτικό την ημέρα φέρνει τον διαβήτη πιο κοντά!

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Πίνοντας μόλις ένα κουτάκι ζαχαρούχο αναψυκτικό καθημερινά, ο κίνδυνος εμφάνισης για τον  διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται κατά 22%, σύμφωνα με Βρετανική μελέτη.

 

Οι ερευνητές προσπάθησαν να θεμελιώσουν την σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γλυκών ποτών όπως χυμών και νέκταρ, ζαχαρούχων αναψυκτικών και τεχνητών γλυκαντικών αναψυκτικών με την ανάπτυξη του διαβήτη Τύπου 2.

Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από ένα μεγάλο δείγμα Ευρωπαίων και ήταν υγιείς κατά την έναρξη της μελέτης. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να δώσουν αξιόπιστα στοιχεία πάνω στην σχέση μεταξύ των διαφορετικών τύπων των γλυκών ποτών και τη συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη σε ένα ευρωπαϊκό πληθυσμό με ένα ευρύ φάσμα κατανάλωσης.

Συμπεριλαμβάνοντας στην μελέτη και άλλους παράγοντες που μεσολαβούν όπως ο δείκτης μάζας του σώματος(ΒΜΙ) σε σχέση με την προσλαμβανόμενη ενέργεια στον οργανισμό, επιβεβαίωσαν την επικινδυνότητα των ζαχαρούχων αναψυκτικών, ενοχοποιώντας λιγότερο τα αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά.

Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε στην Αμερική, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την εμφάνιση διαβήτη κατά 25% από την καθημερινή κατανάλωση μόλις ενός κουτιού ζαχαρούχου αναψυκτικού την ημέρα.

Πρόσφατη μελέτη επίσης από τη Γαλλία, βρήκε παρόμοια σχέση με την κατανάλωση σόδας διαίτης, ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό.

Αυτό που συνιστούν πάντως οι επιστήμονες προληπτικά, είναι οι άνθρωποι να αποφεύγουν να καταναλώνουν πάνω από τρία 3 κουτάκια (0,33l/κουτί) ζαχαρούχα αναψυκτικά την εβδομάδα.

doctorchanel.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.