Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

‘‘Εφυγε  από τη ζωή, σήμερα το πρωί η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη, στα 71 της Χρόνια.  Τα τελευταία χρόνια,  είχε πολλά προβλήματα υγείας  και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσε να παίξει άλλο στο θέατρο. 

Όπως παλαιότερα δήλωσε στο περιοδικό People  από παιδί είχα πολύ αδύναμα κόκαλα. Κάποια στιγμή αρρώστησα από πυώδη αμυγδαλίτιδα, η οποία και μου προκάλεσε προβλήματα στα νεύρα και κατ’ επέκταση στα πόδια.
Και ενώ έγινα καλά από την αμυγδαλίτιδα και τα προβλήματα με τα πόδια μου καλυτέρευαν μέσα στα χρόνια, ωστόσο πριν από περίπου 15 χρόνια έπεσα και στραμπούλιξα το πόδι μου και κόπηκαν οι τένοντες. Στην συνέχεια ξαναέπεσα, χτύπησα το ίδιο πόδι και δεν επανήλθα ποτέ. Δεν μπορώ να βγω έξω πια. Μένω στο σπίτι όπου κυκλοφορώ με “Πι”».

Η Νίκη Τριανταφυλλίδη είναι κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το  1963, στο έργο ”Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”.

Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης και στη συνέχεια του Θεάτρου ”Τριανταφυλλίδη” στη πλατεία Βάθη. Το 1970 η Νίκη Τριανταφυλλίδη κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους ”Συνηθισμένο μου όνειρο”.

Δίδαξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη ενώ έπαιξε σε δεκάδες ταινίες μεταξύ των οποίων “Πικρή μου, Αγάπη” , “Ενα Κορίτσι Αλλιώτικο από τα άλλα”,  “Στον δάσκαλό μας … με αγάπη” , “Ο Αστραπόγιαννος” καθώς επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως “Γυναίκα από βελούδο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” και “Οι φρουροί της Αχαϊας”.

Είχε συνδεθεί αρκετά με το ζεύγος Παξινού-Μινωτή με τους οποίους συνεργάστηκε μεταξύ άλλων στο “Ματωμένο Γάμο” του Λόρκα αλλά και με τον Μίνωα Βολανάκη με τον οποίο συνεργάστηκε στενά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.