Ενας 19χρονος ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στη Ν. Ορλεάνη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενας 19χρονος άνδρας θεωρείται από την αστυνομία της Νέας Ορλεάνης ως υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς στην παρέλαση για τη Γιορτή της Μητέρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 19 ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο 10χρονων παιδιών.

Η φωτογραφία του Άκιν Σκοτ, όπως ονομάζεται ο καταζητούμενος, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον διοικητή της αστυνομίας Ρόναλ Σέρπας, αλλά οι αρχές δηλώνουν ότι είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουν αν έδρασε μόνος του ή αν υπήρχαν συνεργοί. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει λόγο για τρεις υπόπτους.

«Το σημαντικό είναι να παραδοθεί ο Ακιν Σκοτ», τόνισε ο Σέρπας που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο αλλά και φωτογραφία του υπόπτου.

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης έχει ανακοινώσει αμοιβή 10.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε σημαντικές πληροφορίες και υλικό από κάμερα ασφαλείας την ώρα των πυροβολισμών και πολλοί ανταποκρίθηκαν.

«Ο κόσμος επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των νεαρών και των αθώων παιδιών παρά δίπλα σε έναν δειλό που άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά του πλήθους» επεσήμανε ο Σέρπας.

Ο ίδιος είπε ότι ο 19χρονος Σκοτ έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών, πυρομαχικών και αντίστασης κατά της αρχής, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν έχει καταδικαστεί ή εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Από τους 19 τραυματίες (10 άνδρες, επτά γυναίκες και δύο δεκάχρονα παιδιά), 11 εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Τρείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, ένας σε σταθερή ενώ επτά άτομα έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.