Σίβυλλα alert! Αλήθειες και ψέματα γύρω από την επίσκεψη Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Άκτιο γύρω στις τρεις το μεσημέρι. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κατέβηκε από τη σκάλα με γρήγορες κινήσεις. Φορούσε σκούρο γκρι κοστούμι και μαύρα γυαλιά. Τον ακολουθούσε η κόρη του Εκατερίνα. Ντυμένη με ένα άνετο, γαλάζιο φόρεμα. Ο Ρώσος κροίσος και η νεαρή όμορφη θυγατέρα του. Οι νέοι, πολυσυζητημένοι ιδιοκτήτες του Σκορπιού. Η συνοδεία τους άρχισε να μεταφέρει τις αποσκευές τους σε ένα μικρό βαν. Ο Ρώσος ολιγάρχης και η κόρη του αναχώρησαν για τον ιδιόκτητο παράδεισό τους με ελικόπτερο. Εκείνοι οι οποίοι παρακολουθούσαν το σκηνικό της άφιξης των Ριμπολόβλεφ έλεγαν ότι τίποτε δεν θύμιζε το glamour άλλων εποχών. Οι κινήσεις, οι επιλογές και η συμπεριφορά της οικογένειας Ριμπολόβλεφ δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη των Ωνάση.

Ο Russian tycoon είναι ένας νέος, δυναμικός άνδρας. Ψηλός, ξανθός, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στην εμφάνισή του. Μόλις 47 ετών, χαμογελαστός, με διεισδυτικό βλέμμα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε «καλοστεκούμενος» Ρώσος επιχειρηματίας. Ένας άνδρας ο οποίος ξέρει καλά πώς να χτίζει επιχειρηματικούς κολοσσούς με διεθνή ακτινοβολία ενώ συγχρόνως φροντίζει αρκετά την εξωτερική του εμφάνιση. Η Εκατερίνα είναι ένα νεαρό, φρέσκο κορίτσι.

Με μακριά ξανθά μαλλιά, λεπτή, ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας. Η Εκατερίνα τρέφει φοβερή αδυναμία στους μεγάλους σχεδιαστές. Λατρεύει τα κομψά φορέματα σε παλ χρωματισμούς αλλά και τα εξαντρίκ outfits. Ένα fashion icon για τον Σκορπιό μετά την Jackie O’.

 

Οι διαφορές από τον Ωνάση

Μπαμπάς και κόρη μοιάζουν ενθουσιασμένοι με την απόκτηση του Σκορπιού. Άνθρωποι απλοί, δεν τους ενδιαφέρει να ακολουθήσουν το life style και τις εκκεντρικές επιλογές του Αριστοτέλη Ωνάση. Επιθυμούν να έχουν φιλικές σχέσεις με τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Ίσως επειδή η εικόνα των paparazzi να «κυκλώνουν» με βάρκες τον Σκορπιό, έχοντας πάντα σε ετοιμότητα τους τηλεφακούς τους δημιουργεί πονοκέφαλο.

Ο Ριμπολόβλεφ δεν είναι Ωνάσης. Διατηρεί ένα διαφορετικό life style. Είναι ένας τεχνοκράτης επιχειρηματίας της νέας χιλιετίας. Δεν του αρέσει να χτίζει «τείχη» γύρω του, θέλει οι θυγατέρες του να ζουν μια ανέμελη, ευτυχισμένη ζωή.

Απεχθάνεται τα… μυστήρια και τους «μύθους» που αρκετές φορές καταλήγουν σε τραγωδίες.

Η Εκατερίνα δεν είναι η Τζάκι, η Χριστίνα η Αθηνά. Όμορφη, μορφωμένη, ανεξάρτητη ζει μια φυσιολογική ζωή. Κοντά στον μπαμπά και τους φίλους της. Την ενδιαφέρουν οι σπουδές της και τα σπορ. Αφιερώνει πολλές ώρες στο άθλημα της ιππασίας και το άθλημα του σκι. Η μικρότερη αδερφή της Άννα (ο μπαμπάς Ντμίτρι έδωσε το όνομα της δευτερότοκης στο πολυτελές yacht του) περνάει τον περισσότερο χρόνο της με τον πατριάρχη της οικογένειας στο σπίτι τους στο Μόντε Κάρλο.

 

Οι ψεύτικοι πίνακες, οι φήμες οι αγορές

Τις τελευταίες μέρες πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις σκέψεις και τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ γύρω από τον Σκορπιό. Ποια από αυτά είναι ψέματα και ποια έχουν σχέση με την πραγματικότητα θα φανεί στη συνέχεια. Οι πληροφορίες για ξένους αρχιτέκτονες και διάσημους interior designers από την Ιταλία και την Ισπανία οι οποίοι θα αλλάξουν ριζικά τις βίλλες που βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του νησιού. Η μεγάλη μαρίνα για να «αράζουν» τα yachts των jet setters φίλων των Ριμπολόβλεφ. Τα glamorous parties. Παρά τα όσα λέγονται δεν νομίζω ότι θα πραγματοποιηθούν big parties. Ο σεμνός ολιγάρχης γνωρίζει καλά την σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Δεν επιθυμεί να προκαλέσει με θορυβώδη gatherings. Τα διακοσμητικά αντικείμενα (πίνακες, βάζα, λαμπατέρ) τα οποία είχε επιλέξει ο Ωνάσης και τώρα ο νέος ιδιοκτήτης παραχωρεί στο Δήμο του Νυδρίου με σκοπό να δημιουργηθεί Μουσείο αφιερωμένο στον Greek tycoon. Ο Ριμπολόβλεφ, λάτρης της μοντέρνας τέχνης και των διάσημων, πανάκριβων εικαστικών όπως και ο συμπατριώτης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μάλλον δεν ήθελε να κρατήσει τους πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα που υπήρχαν στις βίλλες του Σκορπιού. Άλλωστε ο Ari the Greek δεν αγόραζε πάντα αυθεντικά έργα τέχνης. Το yacht «Χριστίνα Ο» και τα πολυτελή σπίτια του στο Παρίσι, την Νέα Υόρκη και το Μόντε Κάρλο ήταν γεμάτα από… μαϊμούδες! Εξαιρετικές μαϊμούδες. Έργα τέχνης τα οποία έμοιαζαν αυθεντικά. Στην πραγματικότητα τα είχαν φιλοτεχνήσει ασήμαντοι καλλιτέχνες, οι οποίοι διέθεταν όμως ταλέντο στην… αντιγραφή! Οι προσκεκλημένοι των Ριμπολόβλεφ θα φιλοξενούνται μάλλον σε ένα μίνιμαλ, άνετο περιβάλλον με μοντέρνους εικαστικούς.

 

Το ξενοδοχείο… φάντασμα

Ήδη η πληροφορία που κυκλοφορούσε έντονα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο γύρω από την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου στο κοντινό νησάκι Σπάρτη (το αγόρασε και αυτό ο Ριμπολόβλεφ) διαψεύστηκαν από τον εκπρόσωπό του, ευγενή, πάντα χαμογελαστό Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Ο Ρώσος υψηλά ιστάμενο μέλος της επιχειρηματικής ομάδας Ριμπολόβλεφ διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία «εμπλοκή» γύρω από την αγορά του Σκορπιού. Όπως είναι γνωστό ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε μέσα από έγγραφό του ότι το θέμα της πώλησης του Σκορπιού έχει τεθεί υπόψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο υφίσταται ζήτημα προστασίας δημοσίου συμφέροντος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισής του.

 

Ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ξεκαθάρισε ότι όλα έγιναν νόμιμα μέσω επιφανών δικηγορικών γραφείων. It’s true!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.