Ν. Βαλαωρίτης – Βήμα fm: O Σαμαράς δεν αποκήρυξε τη Χρυσή Αυγή

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την άποψη ότι στην απαντητική του επιστολή ο πρωθυπουργός αναφέρεται κυρίως στην αντίθεση που έχει με την Χρυσή Αυγή εντός της Βουλής εξέφρασε ο Νάνος Βαλαωρίτης. Ο ποιητής επισήμανε στον Βήμα fm 99,5 το πρωί της Παρασκευής ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποκηρύξει τη Χρυσή Αυγή ως μόρφωμα και οι διατάξεις του σχεδίου νόμου κατά του ρατσισμού θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να την θέτουν εκτός Βουλής.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν διατάξεις που να ξεκαθαρίζουν ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο. Θα έπρεπε να τίθεται εκτός Βουλής εκ των πραγμάτων με ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Η στάση της είναι αντιδημοκρατική, πρόκειται για τρομοκράτες» τόνισε ο κ. Βαλαωρίτης.

Ο ποιητής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επί Κατοχής «αντιμετωπίσαμε τους ναζί. Έκαναν φοβερά πράγματα. Μην το ξεχνάμε. Και θα φοβηθούμε τώρα τη Χρυσή Αυγή;»

Επισήμανε, δε, ότι δεν είναι εθνικιστές όπως υποστηρίζουν. «Πόσο ελληνικό είναι το “τρόφιμα ή αίμα μόνο για Έλληνες”; Αυτό δεν είναι εθνικισμός είναι ρατσισμός» παρατήρησε.

Κάλεσε, δε, τους πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή «να το σκεφτούν και δεύτερη φορά και να ψηφίσουν ένα δημοκρατικό κόμμα για να δείξουν τη διαμαρτυρία τους».

«Δεν βλέπω γιατί να ψηφίζουν τραμπούκους που κυνηγούν μετανάστες. Αλλά όχι μόνο μετανάστες. Αύριο θα είμαστε εμείς. Σήμερα μιλούν κατά του πολιτικού κόσμου, μετά θα κινηθούν εναντίον μας. Εναντίον όσων έχουν αντίθετη άποψη από τη δική τους» υπογράμμισε.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης κάλεσε τους ποιητές να ενεργοποιηθούν και κατέληξε, λέγοντας ότι η ποίηση πρέπει να ακούγεται σήμερα γιατί ανυψώνει το ηθικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.