Προειδοποίηση του Ασαντ προς το Ισραήλ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Προειδοποίηση προς το Ισραήλ να μην βομβαρδίσει αεροπορικώς τη Συρία διαφορετικά θα υποστεί αντίποινα, απηύθυνε ο Μπασάρ αλ-Ασαντ την Παρασκευή, ενώ οι σφοδρές μάχες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζονται στην κεντρική Συρία. Ο σύρος πρόεδρος είπε επίσης μιλώντας σε λιβανέζικο κανάλι ότι η Ρωσία τον προμηθεύει με αντιαεροπορικούς πυραύλους S300.

Το Ισραήλ απείλησε ότι θα επιτεθεί στη Συρία αν το αντιαεροπορικό σύστημα χρησιμοποιηθεί εναντίον ισραηλινών στόχων. Εχει ήδη βομβαρδίσει τη Συρία τρεις φορές, λέγοντας ότι στόχος ήταν όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Εν τω μεταξύ στη Συρία, οι σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Ασαντ και της αντιπολίτευσης συνεχίζονται στην πόλη Κουσάιρ που έχει στρατηγική σημασία. Σύρος γιατρός περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση μιλώντας στο BBC. Είπε ότι περισσότεροι από 600 τραυματίες είναι παγιδευμένοι σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση χωρίς πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια. Πρόσθεσε ότι πολλές γυναίκες και παιδιά είναι θύματα της μάχης του Κουσάιρ.

Ο στρατηγός Σελίμ Ιντρίς, επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού της αντιπολίτευσης, είπε στο BBC ότι περισσότεροι από 7.000 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν έρθει από τον Λίβανο για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Ασαντ.

Μιλώντας στο λιβανέζικο κανάλι Αλ-Μανάρ, που ανήκει στη Χεζμπολάχ, ο Ασαντ προειδοποίησε: «Πληροφορήσαμε όλες τις πλευρές που ήρθαν σε επαφή μαζί μας ότι την επόμενη φορά, θα απαντήσουμε στην ισραηλινή επιθετικότητα».

Η Συρία και το Ισραήλ παραμένουν επισήμως σε πόλεμο από το 1948 αλλά τα σύνορα ήταν σχετικά ήρεμα τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι σαφές αν η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αποστέλλει τους πυραύλους S300 στη Συρία ή αν αυτό θα γίνει στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.