Νέα έκκληση από ΕΕ προς Τουρκία να τερματίσει τις απειλές σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ερώτημα που υπέβαλε η Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Η Τουρκία καλείται εκ νέου να αποφύγει κάθε μορφή απειλής ή δράσης κατά κράτους μέλους ή να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες θα παραβλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, σχετικά με τις έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), η οποία έθεσε εκ νέου το θέμα των τουρκικών απειλών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραπέμπει στα συμπεράσματα της Συνόδου του Δεκεμβρίου 2012 όπου τονίζεται η αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι η σύναψη διμερών συμφωνιών, η αναζήτηση και η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου σύμφωνα με το κεκτημένο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.

Στην απάντησή του προς την Ευρωβουλευτή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο, η Τουρκία θα πρέπει να δεσμευτεί απερίφραστα για τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση διαφορών, σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.