ΠΟΕΣΥ: Εύκολη θυσία της ΕΡΤ για να προχωρήσουν τα μνημόνια

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για εύκολη θυσία της ΕΡΤ, προκειμένου να προχωρήσουν τα μνημόνια, κάνει λόγο η ΠΟΕΣΥ και τονίζει ότι στηρίζει τους εργαζόμενους σατις κινητοποιήσεις τους. Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει πραξικοπηματική την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο σε φορείς του Δημοσίου. «Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον ‘ξαφνικό θάνατο’ της ΕΡΤ» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί εργαζομένους και συνδικάτα να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρει: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Με ΠΝΠ που αναμένεται να υπογραφεί από στιγμή σε στιγμή από τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε έναν Δημόσιο Οργανισμό, που απασχολεί 2.700 εργαζομένους.

» Η εύκολη λύση της θυσίας της ΕΡΤ, στο ρόλο της Ιφιγένειας για να προχωρήσουν τα μνημόνια. Οι τροϊκανοί απαιτούν μέχρι τέλος Ιουνίου 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στους ξένους επιτηρητές είναι διαθέσιμη να θυσιάσει την Δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

» Κάποιοι ακόμη και την τελευταία στιγμή κρύβονται.

 

» Γιατί σιωπά ηχηρά ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, ο οποίος προσφάτως στην ΕΡΤ δήλωσε πως βαρέθηκε να διαψεύδει τα περί λουκέτου;

 

» Εμείς τους προειδοποιούμε: Εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε, γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που λένε όχι στην δρομολογημένη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως αυτή προωθείται το τελευταίο διάστημα.

 

» Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ. Λουκέτο στην ΕΡΤ σημαίνει πλήγμα στη Δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

 

ΑΔΕΔΥ: Πραξικοπηματική πράξη

 

Πραξικοπηματική χρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο σε φορείς του Δημοσίου. «Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον ‘ξαφνικό θάνατο’ της ΕΡΤ» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί εργαζομένους και συνδικάτα να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την τρόικα.

»Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον ‘ξαφνικό θάνατο’ της ΕΡΤ.


» Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει ‘λουκέτο’ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.


» Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.