Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη: “Οι πάντες ήξεραν τι ξοδεύαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνέντευξη στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του ΣΚΑΙ, παραχώρησε η τέως πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του “Αθήνα 2004” Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της κ. Δασκαλάκη “My Greek Drama”, που αναφέρεται μεταξύ άλλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

H κα Αγγελοπούλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στους Έλληνες πολιτικούς, κατηγορώντας τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και αρνήθηκε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγιναν σπατάλες από την Οργανωτική Επιτροπή.

“Έγραψα το βιβλίο για να τους πω ότι η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της κρίσης. Δεν χτυπάω κανεναν, λέω τα πράγματα όπως έγιναν, με ονόματα και είμαι πάρα πολύ ευγενής. Η Ελλάδα μου ζήτησε να διευθετήσω τους αγώνες. Και όταν έχασε χρόνο μου ζήτησε να γυρίσω πίσω και να τους οργανώσω”, είπε η κα Αγγελοπούλου.

Αναφερόμενοι στους πολιτικούς τόνισε ότι μετά τους Αγώνες επιχείρησαν να ξεχαστεί η προσπάθεια και να επανέλθει η χώρα στην αδράνεια.

“Αισθάνομαι ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να πετάξει και αυτά τα πράγματα οι πολιτικοί τα γύρισαν πίσω. Είχαμε κερδίσει το διεθνή σεβασμό. Είχαμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε επενδύσεις.  Με το που τελείωσαν οι Αγώνες επέστρεψαν στο βολικό Bussiness as usual. Αυτό φοβήθηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ότι θα άλλαζαν τα δεδομένα”, είπε η κα Αγγελοπούλου και πρόσθεσε ότι κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα τεταρτοκοσμική χώρα.

Σε ερώτηση για το αν έχει πολιτικές βλέψεις η Γιάννα Αγγελοπούλου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει σκεφτεί να ιδρύσει κόμμα.

“Βάλτε το τρέιλερ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θα κάνει κόμμα, μόνη ή με άλλους”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, δήλωσε ότι οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στους πολιτικούς και όχι στους πολίτες, που δεν έχουν ευθύνη.

Για τα οικονομικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Αναφερόμενη στα ποσά που ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έριξε το μπαλάκι στις κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι η Οργανωτική Επιτροπή, είχε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

“Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν μπορεί να φαίνονται πολλά, όμως ήταν όλα ελεγμένα και αφήσαμε και χρήματα στο κράτος.Για τα χρήματα που μου έδωσαν να διαχειριστώ, έκανα το καλύτερο πράγμα. Η κυβέρνηση έχασε τα πρώτα 3 χρόνια και μετά η ΔΟΕ την στρίμωξε. Εγώ ήμουν στη μέση”, είπε η κα Αγγελοπούλου και πρόσθεσε:

“Μη ρωτάτε εμένα για το τι ξόδεψαν οι κυβερνήσεις. Είπα στον πρωθυπουργό (Κώστα Σημίτη) να βάλουμε και ιδιώτες. Μου είπε, πώς θα το πάρουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος. Το έβλεπα ότι οικονομικά από πλευράς κυβέρνησης, ξέφευγαν οι Αγώνες. Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό ότι δεν προλάβαινε, έκανε ό,τι της έλεγαν”.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, είπε επίσης ότι για τη διεκδίκηση των Αγώνων έβαλε χρήματα η ίδια και ο σύζυγός της και σημείωσε ότι ήθελαν να κάνουν κάτι για την Ελλάδα.

“Είπαμε ότι αυτά τα χρήματα, τα δωρίσαμε στη χώρα μας”, είπε η κα Αγγελοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.