Καψής: 2.000 εργαζόμενοι στον νέο φορέα της ΕΡΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την εκτίμηση ότι ο νέος φορέας της ΕΡΤ θα έχει 2.000 εργαζόμενους έναντι των 2.600 που είχε, εξέφρασε ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο Παντελής Καψής, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Αnt1, διεμήνυσε πως δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις, καθώς και πως «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης» προειδοποιώντας ότι «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας.

Ο αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση υφυπουργός τόνισε πως ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος ή τα κόμματα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι τέτοια η θεσμική θωράκισή της που δεν θα μπορεί να παρέμβει ούτε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο και στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου με την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης.

Σήμερα στη 1.30 μ.μ. ο υφυπουργός πρόκειται να έχει νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρόντων των νομικών συμβούλων τους για την ανεύρεση «κοινής συνισταμένης» για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.