Κριτικοί κινηματογράφου: Ναι στον διάλογο, όχι στη λογοκρισία

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

H εξάντληση των περιθωρίων διαλόγου και ενημέρωσης προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό την απόκρουση της προληπτικής λογοκρισίας εκ μέρους του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και την αποκατάσταση του κλίματος συνεργασίας βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου που μετά την Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία της 9ης Ιουνίου έκανε την πρώτη συνεδρίασή της και εξέλεξε το νέο Δ.Σ. διάρκειας ενός έτους.

«Συνεπείς στις αρχές μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚΚ «επιμένουμε στην υπεράσπιση της πολυφωνίας, αποδοκιμάζοντας κάθε εκδήλωση αυταρχισμού.»

Η ΠΕΚΚ αναφέρεται σε δυο περιστατικά λογοκρισίας και αποκλεισμού των κριτικών κινηματογράφου Νίκου Αλέτρα και Νίκου Τσαγκαράκη από το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης; (δείτε σχετικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ)

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της ΠΕΚΚ, ο Ανδρέας Τύρος  εξελέγη και πάλι πρόεδρος του σωματείου, με τον Νίνο Φένεκ Μικελίδη στην θέση του αντιπροέδρου, τον Νέστορα Πουλάκο γενικό γραμματέα, τον Ρόμπι Εκσιέλ ταμία και τον Νίκο Κουρμουλή μέλος.

Στα πλάνα της ΠΕΚΚ βρίσκεται επίσης η επιδίωξη για την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση παλιών και νέων μελών μέσα από την τακτοποίηση του μητρώου, η φιλοξενία στην ιστοσελίδα της κειμένων ,κριτικών, άρθρων και συνεντεύξεων μελών που έχουν στο μεταξύ δημοσιευθεί στα μέσα όπου απασχολούνται και η ενίσχυση του πνευματικού ρόλου της ένωσης με έμφαση στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία των κριτικών έναντι οποιουδήποτε «αλεξιπτωτιστή» στον χώρο.

Η εκλογή του νέου Δ. Σ. συμπίπτει με την κυκλοφορία στο εμπόριο του ετήσιου  Αλμανάκ της ΠΕΚΚ, Κινηματογράφος 2012, που κοστίζει 10 ευρω.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.