ΚΑΣ: «Οχι» στη συναυλία Νταλάρα – Γλυκερίασς … προβληματισμοί για Αλεξίου και Μικρούτσικο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η συναυλία-αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου.

Με ισοψηφία 7 υπέρ και 7 κατά – υπό την προεδρία του νομικού συμβούλου του ΚΑΣ ο οποίος έκανε χρήση του δικαιώματος της διπλής ψήφου που του παρέχει το καταστατικό – το Συμβούλιο αποδέχτηκε τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που υποστήριξε ότι η κατάσταση του μνημείου δεν έχει την δυνατότητα να δεχτεί μεγάλη προσέλευση θεατών -κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των καλλιτεχνών. Η αιτιολόγηση της γνωμοδότησης ανέφερε την ανάγκη προστασίας του μνημείου, αλλά και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Παρόμοιοι προβληματισμοί ακούστηκαν και κατά τη συζήτηση που αφορούσε στο 32ο Φεστιβάλ Πάτρας, αν και στην περίπτωση της παραχώρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών για τις συναυλίες των επίσης δημοφιλών Χαρούλας Αλεξίου, Θάνου Μικρούτσικου και Μάριου Φραγκούλη, η ζυγαριά έγειρε προς τη μεριά του «ναι».

Τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν κατά πλειοψηφία υπέρ της πραγματοποίησης των παραπάνω συναυλιών, με ανώτερο αριθμό προσέλευσης τα 1.500 άτομα, ένα όριο που, σύμφωνα με το Συμβούλιο, θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, καθώς στο παρελθόν έχει κατά κόρον καταστρατηγηθεί.

Αρνητικές ωστόσο ήταν οι «ψήφοι» για την παράσταση «Ανδρες έτοιμοι για όλα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που διασκεύασαν το γνωστό κινηματογραφικό έργο «The Full Monty», με το σκεπτικό ότι δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών.

 

Επίσης τα μέλη ήταν αρνητικά ως προς την πραγματοποίηση του μιούζικαλ «Fame», λόγω του πολυπρόσωπου χαρακτήρα της παραγωγής, αλλά και της παιδικής παράστασης «Μάικ ο Φασολάκης» της Μαρί Κυριακού για τους πιθανούς κινδύνους στην ασφάλεια των παιδιών.

 

Τέλος, τα μέλη του ΚΑΣ είπαν κατά πλειοψηφία «όχι» και στην παράσταση «Τα Βαφτίσια», επειδή πέρυσι η ίδια παραγωγή παρουσιάστηκε στο μνημείο με υπεράριθμα εισιτήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.