Σημεία που ενδιαφέρουν τους δανειολήπτες…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αλιεύματα από τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας κ.ΣΤΑΘΑΚΗ.
Του Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ø  Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει δευτερογενής αγορά για τα δάνεια είπε ο κ. Σταθάκης και σημείωσε ότι τέθηκαν αυστηροί όροι.

Ø  Για να αγοράσει κάποια εταιρεία «κόκκινο» δάνειο πρέπει να βρίσκεται στην Ευρώπη και όχι σε φορολογικό παράδεισο, οι εταιρείες διαχείρισης πρέπει να έχουν έδρα στην Ελλάδα, είπε ο κ. Σταθάκης.

Ø  Μέχρι τον Δεκέμβριο είπε πως θα είναι έτοιμα τα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των πολιτών με «κόκκινα» δάνεια.

Ø  Θα υπάρχουν 120 ΚΕΠ σε όλη την επικράτεια με εξειδικευμένο προσωπικό,Τραπεζικούς Νομικούς και Φοροτέχνες,οι οποίοι αμισθί για τον δανειολήπτη θα αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση του ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ και της ΡΥΘΜΙΣΗΣ του υπολοίπου , ανάλογα με την δυνατότητα εξόφλησης του δανειολήπτη.

Ø  Τόνισε ότι το σύνολο της νομοθεσίας των «κόκκινων» δανείων έχει ψηφιστεί, πως δεν  χρειάζεται καμιά τροπολογία  , για την αγορά των «κόκκινων» δανείων από τους δανειολήπτες στην τιμή που το αγοράζει το fund.

Ø  Έτσι λοιπόν,σύμφωνα με τον υπουργό, το 80%-85% των στεγαστικών δανείων – με συγκεκριμένο όριο αντικειμενικής αξίας ήτοι μέχρι 150.000 ΕΥΡΏ –  δεν πωλούνται μέχρι το 2018

Ø  Μερικά από τα καταναλωτικά δάνεια είναι ΑΝΥΠΟΘΗΚΑ και δεν μπορούν να μετατραπούν σε ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ούτε να μεταβληθούν οι όροι της σύμβασης.

Ø  Επομένως συμπεριλαμβάνονται και αυτά στην σχετική μετά το ΚΟΥΡΕΜΑ ρύθμιση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.