Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση: Εκπομπή σήματος στους δέκτες

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Θέμα ωρών είναι η εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό φορέα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής στο Mega. Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ και τίτλους ειδήσεων ενώ τις επόμενες ημέρες και μετά την κάλυψη των θέσεων του ενημερωτικού τομέα από δημοσιογράφους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα δελτία ειδήσεων. Η εκπομπή του σήματος γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρίας παραγωγής TVE στην Παιανία και έτσι θα συνεχίσει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν από τις 08:30, εξέπεμψε σήμα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις τρεις συχνότητες της ΕΡΤ, έναν μήνα μετά το «μαύρο» που έπεσε με απόφαση της κυβέρνησης. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν η εκπομπή του μεταβατικού φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι πληροφορίες ότι θα εκπέμψει ο νέος φορέας από ιδιωτικά στούντιο προκάλεσαν χθες Τρίτη τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, ο μεταβατικός φορέας πρόκειται να εκπέμπει «σε πρώτη φάση» σίριαλ, ταινίες, ντοκιμαντέρ και ό,τι διαθέσιμο υπάρχει από το αρχείο της ΕΡΤ. Κάποιες ειδήσεις θα μεταδίδονται σε τιτλάκια στο κάτω μέρος της οθόνης (κρόουλ), χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) στην αρμόδια επιτροπή, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, το νομοσχέδιο ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.