Αποσύρεται προσωρινά η διάταξη για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 108 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά τον υπολογισμό των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διευκρινίζοντας πως το άρθρο θα κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο, μετά από επανεξέτασή του.

Η διάταξη προέβλεπε την εξαίρεση των συγκεκριμένων εργαζομένων από τον νόμο του 1967 για τις αποζημιώσεις λόγω λύσεων συμβάσεων. Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, είχε ζητήσει την απόσυρσή της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς που στηρίζουμε και έχουμε ψηφίσει να κοπούνε οι συντάξεις του ΟΓΑ, δεν δίνουμε 80 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις» και χαρακτηρίζοντας την ΠΟΣΠΕΡΤ «σωματείο του ΣΥΡΙΖΑ». Πρωτοβουλία για την απόσυρση της διάταξης, είχαν αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει για την ΕΡΤ «εκκαθάριση εν λειτουργία» και ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τις ευθύνες της για την «μονομερή ενέργεια» του κλεισίματος της ΕΡΤ, η οποία -όπως τόνισε- θα στοιχίσει σε κάθε περίπτωση περισσότερα απ’ ό,τι η εκκαθάριση εν λειτουργία. «Όλα τα πανηγύρια και το πέρα δώθε θα αποδειχθούν ψέματα και κοντά ποδάρια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.