ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν είμαστε αμαρτωλοί, θέλουμε λύση που να μη μας εξοντώνει

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τις αποφάσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν χθες, Τετάρτη, με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων τονίζουν πως κατέθεσαν «προτάσεις που δεν είχαν καμία δημοσιονομική επιβάρυνση» ενώ τονίζουν πως «αντίθετα, η κυβέρνηση κατηύθυνε επικοινωνιακά τη συζήτηση στις αποζημιώσεις».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής: «Διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες στήνεται μεθοδευμένα ένα σκηνικό εμπαιγμού και πίεσης στους “απολυμένους” κατά την κυβέρνηση εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους οποίους ταυτόχρονα ο κ. Παντελής Καψής θέλει  να είναι και μέρος της λύσης. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η λύση για την κυβέρνηση είναι η συναίνεση των εργαζομένων στη συγκάλυψη ενός πολιτικού λάθους και στη διαρκή εκτροπή από τη νομιμότητα.

»Οι επικοινωνιακοί ρόλοι εναλλάσσονται με “δεξιοτεχνία” από τους κυβερνώντες. Από τον “σκληρό” Στουρνάρα που περιόριζε τις “γενναιόδωρες” αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, περάσαμε στον “συναινετικό” Παντελή Καψή, που δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία. Ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων που τεχνηέντως προσπάθησαν, με ψευδή στοιχεία, να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ “θα έχουν για μία ακόμη φορά προνομιακή μεταχείριση”. Στη συνέχεια σκυτάλη στην επικοινωνιακή μεθόδευση πήρε το “σκληρό μπλοκ” βουλευτών της ΝΔ, προεξάρχοντος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μάκη Βορίδη. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή, με βουλευτές που από τη μία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα επαχθή μέτρα που “αναγκάζονται” να ψηφίσουν και από την άλλη χειροκροτούν με ενθουσιασμό και έκδηλη ικανοποίηση μία ακόμη “τιμωρία” των “αμαρτωλών” εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι αποκαλυπτικές.

»Το μαύρο και οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν ήταν μόνο παράνομες και αυθαίρετες πράξεις, αλλά κυρίως εκδικητικές.

»Το θρίλερ που μεταδόθηκε σε πρώτη παγκόσμια προβολή, το βράδυ της 11ης Ιουνίου, με την υπογραφή της κυβέρνησης έχει και νέο επεισόδιο.

»Το άρθρο για τις αποζημιώσεις γίνεται τώρα “το καρότο και το μαστίγιο” για το μόνο που τελικά φαίνεται να ενδιαφέρει την κυβέρνηση: Ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και της ενημέρωσης.

»Μόνο που οι εργαζόμενοι  της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν έχουν καμία αναστολή να πουν στους πολίτες και στην κοινωνία που δοκιμάζεται ότι ο “ξαφνικός θάνατος” της ΕΡΤ, οι μαζικές απολύσεις 2.656 ανθρώπων, και τα “παζάρια” για τις αποζημιώσεις τους είναι “ο πιλότος” για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

»Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επειδή θέλουν να βρεθεί λύση που δεν αποσκοπεί στην “εξόντωσή” τους, συνεχίζουν να καλούν σε πραγματικό διάλογο επί πραγματικών προτάσεων. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδυκτιακή δραστηριότητα όπως ορίζει το Σύνταγμα και η απόφαση του ΣτΕ.

»Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.