Ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η διαμαρτυρία ήταν, όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της ισχυρής έκρηξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου.

Ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι πυροδότησε αυτοσχέδια εκρηκτικά στο αεροδρόμιο του Πεκίνου το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και προκληθεί καπνός στην περιοχή της εξόδου από το τμήμα διεθνών αφίξεων του τερματικού σταθμού 3.

Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ακόμα γνωστό.

Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά μετά την έκρηξη, ανέφερε στο μικρομπλόγκ του το αεροδρόμιο, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως ο άνδρας πυροδότησε έναν ηχηρό εκρηκτικό μηχανισμό, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα απ΄όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους. Δεν είναι σαφές γιατί βρισκόταν ο άνδρας στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο του άνδρα, λέγοντας πως η αστυνομία του αεροδρομίου διερευνά το περιστατικό. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο βομβιστής λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς πως τα πράγματα επέστρεψαν στην κανονική τους κατάσταση περίπου 90 λεπτά μετά την έκρηξη και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις επιπλέον μέτρων ασφαλείας.

Η απόκτηση εκρηκτικών είναι σχετικά εύκολη στην Κίνα, πατρίδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών μεταλλευμάτων και πυροτεχνημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.