Η «Smyrna» στο Χυτήριο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna», συνεχίζοντας την καλοκαιρινή περιοδεία της, κάνει μια στάση στην Αθήνα για να εμφανιστεί στον υπέροχο κήπο του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χυτήριο», την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες – μουσικούς της «Smyrna»: τη Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), τη Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και τη Μικαέλλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι).

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία,την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θα μας  παρασύρουν,όπως κάθε φορά, να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τη «Βλάχα» της Νάξου, ως  «Στης πικροδάφνης τον ανθό» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και “Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα” από τη Μ.Ασία

Η νέα γενιά, λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική  και όλο αυτό εξελίσσεται σε καθαρά γυναικεία υπόθεση!!

Λίγα λόγια για την ορχήστρα «Smyrna”

Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το  2010, μετά από ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει, στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

 

 

Είσοδος : 5€

Ώρα έναρξης : 22.00

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πολυχώρος Πολιτισμού Theatre & Art Café «Χυτήριο»

Ιερά Οδός 44 , 118 54  Γκάζι (Μετρό: στάση Κεραμεικός)

Τηλ. 210 3412313

http://polixorosxitirio.blogspot.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.