Το «Θέατρο Κάππα» η νέα Στέγη του Σπύρου Παπαδόπουλου και η νέα θεατρική παράσταση.

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιμέλεια: Λαμπριανα Κυριακού

Το θέατρο ΚΑΠΠΑ, θα στεγάσει για τη  θεατρική περίοδο 2013 – 2014, το Σπύρο Παπαδόπουλο, αλλά και την επιτυχημένη για 5η σεζόν κωμωδία του Ντάριο Φο ««Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ»» Ωστόσο δεν μένει μόνο σ αυτό, μιας και με τη νέα χρονιά θα ανέβει  η κωμωδία του   Florian Zeller – από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς – «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;»

Η πρεμιέρα της  κωμωδίας του Ντάριο Φο –  για τη νέα σεζόν – θα γίνει στη Θεσσαλονίκη – στο Αριστοτέλειο Θέατρο –  την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και θα λάβει τέλος την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Ενώ στην Αθήνα και στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ, θα αρχίσει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και θα τελειώσει στις αρχές Ιανουαρίου.

 

Λίγα Λόγια για τα ΕΡΓΑ:

«Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ»  ου Ντάριο Φο

Η εκπληκτική κωμωδία «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, που αγαπήθηκε και γνώρισε τεράστια επιτυχία ανεβαίνει για 5η σεζόν σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Μια παράσταση, που την πρώτη κιόλας χρονιά που ανέβηκε, κέρδισε τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος, παράστασης και σκηνοθεσίας!

Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με  το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της  «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά – σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη … και όλα αυτά μέσα από την κωμική ματιά του Ντάριο Φο.

«Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς και ο θεατής παρά τα σαράντα και πλέον χρόνια που έχουν περάσει διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος

Β.Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης

Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Ειδικά Εφφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος  Γιαννόπουλος,  Στέλιος  Πέτσος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου

 

 

 

 

«ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;»

Του Florian Zeller  – Κωμωδία

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει από τον Ιανουάριο 2014 στο Θέατρο Κάππα την παράσταση «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» συστήνοντας στο θεατρόφιλο ελληνικό κοινό τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα, τον Florian Zeller, που έργο του ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το έργο «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» είναι μια πανέξυπνη κωμωδία με θέμα την απιστία, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.

 

Ο κεντρικός ήρωας έχει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του… κολλητού του φίλου! Κι από δω αρχίζει ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα! Ψέματα έξυπνα, ψέματα χαζά, ψέματα αστεία, ευρηματικά, ψέματα αχρείαστα…. και η αλήθεια κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει σαν την “μικρή Ελένη που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της”… περιμένοντας να’ ρθει η ώρα της  να “λάμψει”! Ναι αλλά αν λάμψει αυτή, θα σκοτεινιάσουν οι ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι μια χαρά τα βόλευαν με τα ψέματα! Διότι κακά τα ψέματα, η αλήθεια πονάει!

 

Μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο συμπρωταγωνιστούν η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Τάσος Γιαννόπουλος και η Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.