Αθήνα: Κορυφαίες προσωπικότητες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότεροι από 2.000 χιλιάδες φιλόσοφοι από 105 χώρες θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με τίτλο «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής» που πραγματοποιείται στις 4 Αυγούστου. 

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια και φέτος φιλοξενείται στην Ελλάδα, απόδειξη ότι η χώρα μας, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ενός παγκόσμιου συνεδρίου. Μεταξύ των συνέδρων συγκαταλέγονται κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Έκο, ο Μπιλ Μακμπράιτ, ο Ντέρμοτ Μοράν, ο Λούκα Σκαραντίνο, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς.

Το συνέδριο περιλαμβάνει 75 ειδικές θεματικές ενότητες και οι ολομέλειές του, όπως και τα συμπόσια, θα καλυφθούν από διερμηνεία σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη, την Ακαδημία Πλάτωνος και την Αγία Φωτεινή Ιλισσού, όπου έλαβε χώρα ο διάλογος του Πλάτωνος «Φαίδρος».

Η έναρξη του συνεδρίου θα συνοδευτεί από συναυλία στο Ηρώδειο με έργα κλασσικής μουσικής που έχουν ελληνικό θέμα, αλλά και με έργα του Μάνου Χατδικάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Για τη λήξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και οργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη στήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.