Όλη η ιστορία του Πορτοχελίου σε λαογραφική έκθεση

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λαογραφικής έκθεσης «Το παλιό Πορτοχέλι» στο διατηρητέο κτίριο Μίληση, που οργάνωσε ο Πνευματικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Φάρος» με την ευκαιρία του εορτασμού των είκοσι χρόνων από την ίδρυση του.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανός, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Ιερόθεος, ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου Πολιτισμού του δήμου Ερμιονίδας κ. Παππάς, ο τέως δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου κ. Παπαναστασίου και πολλοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα η πρόεδρος του «Φάρου» κ. Ναταλία Μαρκάκη και αναφερόμενη στη σημασία της διατήρησης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δεσμεύτηκε μαζί με την αρωγή της πολιτείας να συνεχίσει τη διαρκή προσπάθεια προκειμένου να αποκτήσει το Πορτοχέλι, ένα αξιοζήλευτο λαογραφικό μουσείο.

Εκτός των άλλων η εκδήλωση «έκλεισε» με μία μουσική αναδρομή στα σημαντικότερα τραγούδια μεγάλων ελλήνων δημιουργών, καθώς και τις διασημότερες άριες από όλες τις ελληνικές οπερέτες με τους διακεκριμένους μουσικούς Αντώνη Ρεμούνδο (βιολί και πιάνο), Χρήστο Λάζο (βαρύτονος) και Λαμπρινή Καρδαρά (υψίφωνος).

altΗ έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 έχοντας ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας της πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, αποσπώντας τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από τον ντόπιο πληθυσμό όσο και από επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι ώρες κοινού είναι καθημερινά από τις 19:00 έως  22:00.

Ιδιαίτερα σημαντική για τη δημιουργία της λαογραφικής έκθεσης, ήταν η συνεισφορά όλων των ανθρώπων της περιοχής, που πρόσφερα τα ανεκτίμητα οικογενειακά τους κειμήλια.

Καλό λοιπόν θα είναι όσοι βρεθείτε στο Πορτοχέλι να περάσετε από το τη λαογραφική έκθεση, ενώ οι οργανωμένες επισκέψεις πέραν της λειτουργίας, θα πρέπει να πραγματοποιούνται κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους της Λαογραφικής έκθεσης, στα τηλέφωνα 2754051320 & 6946231162, για τον ορισμό της ακριβούς ημέρας και ώρας επίσκεψης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.