Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.. τι θα ανεβάσει τη νέα σεζόν

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα, ένας χώρος πολιτισμού στον Πειραιά, κλείνει φέτος 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα καλλιτεχνικά μας δρώμενα. Συνεχίζοντας με τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά και με περισσότερο πείσμα ενάντια στις δυσκολίες των καιρών, παρουσιάζει για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-2014 ένα πλούσιο πρόγραμμα παρεμβαίνοντας δυναμικά στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και όχι μόνο…

Από τα μέσα Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή και για δεύτερη χρονιά, λόγω μεγάλης επιτυχίας, θα επαναληφθεί η παράσταση «ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» του A. R. Gurney σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, με τον ίδιο και την Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ένα άντρας, μια γυναίκα και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας. Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής παρακολουθεί όλη τη ζωή τους, από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και  καθυστερημένα.

Επιστολές, σημειώματα, κάρτες, τηλεγραφήματα και ζωγραφιές, που συνθέτουν με τρόπο αριστουργηματικό το παζλ μιας ολόκληρης ζωής.

Ένα εξαιρετικά τρυφερό και ανθρώπινο έργο που δίνει τη δυνατότητα στους δύο πρωταγωνιστές για ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας!

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση : Μαρλέν Γεωργιάδη

Σκηνοθεσία : Νίκος Δαφνής

Σκηνικά – κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη

Μουσική επιμέλεια : Πέτρος Γάλλιας

Φωτισμοί : Χρήστος Τσαμπάς

 

Με τους Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκο Δαφνή


Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων)

 

 

 

«Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ»

του Α. R. Gurney


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Ο Νίκος Δαφνής συστήνει στο θεατρόφιλο κοινό και σκηνοθετεί ακόμα ένα έργο του αμερικανού συγγραφέα A. R. Gurney με τίτλο «Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ», που θα παρουσιαστεί από τα μέσα Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα.

Πρόκειται για δεκαοκτώ «σκηνές» που εκτυλίσσονται στη διάρκεια μιας μέρας, σε μια τραπεζαρία (ή σε πολλές) την ίδια εποχή (ή σε διαφορετικές), αφού αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι χώρος, ή ο χρόνος, αλλά οι σχέσεις των προσώπων.

Σ’ αυτό το έργο, τίποτα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τίποτα δεν «κραυγάζει».

Όλα συμβαίνουν σε χαμηλούς τόνους. Όλα απλά, καθημερινά.

Κάθε στιγμή περνά και χάνεται, αφήνοντας στον θεατή … τα συμπεράσματα, για όσα έκανε και – κυρίως – για όσα δεν τόλμησε να κάνει στη ζωή του.

Η πρωτότυπη δομή του έργου αλλά και η πρόταση – οδηγία του ίδιου του συγγραφέα να ερμηνευτούν όλοι οι ρόλοι (περίπου εξήντα) από 6-8 ηθοποιούς, δίνει τη δυνατότητα για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα παράσταση.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση : Θάλεια Σκαρλάτου

Σκηνοθεσία : Νίκος Δαφνής

Σκηνικά- κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη

Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος


ΠΑΙΖΟΥΝ :

Νίκος Δαφνής, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Κλάδης, Μαρία Βλάχου, Κώστας Τζαφέρης, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχόρα

Έκτακτη συμμετοχή : Κάρμεν Ρουγγέρη

 


Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων)

 

 

 

ΠΙΣΩ ΧΩΡΟΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ … εντελώς ορθάνοιχτο»

του  Ντάριο Φο

ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

 

Για πέμπτη θριαμβευτική χρονιά κι από τα μέσα Οκτωβρίου στον Πίσω Χώρο, θα επαναληφθεί η παράσταση «ΑΝΟΙΧΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ… εντελώς ορθάνοιχτο» του Ντάριο Φο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή.

Ο μεγάλος Νομπελίστας συγγραφέας και performer Ντάριο Φο, βάζει στο στόχαστρό του το «κίνημα»(;) των «ανοιχτών σχέσεων», που στη δεκαετία του ’70 απασχόλησε πολύ την… αριστερή (;) διανόηση στην Ιταλία (και όχι μόνο).

Ο Βιτόριο («άτακτος», όπως πολλοί «Βιτόριο») είναι παντρεμένος με την Αντωνία, που  (όπως κάθε «Αντωνία») θέλει τον άντρα της καλό σύζυγο, καλό πατέρα και (κυρίως)… μόνο γι’ αυτήν. Ο Βιτόριο όμως – σαν πολιτικοποιημένος (;) άνθρωπος και καλός «αριστερός» (;) οφείλει όχι μόνο να  θέσει σε…  ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο τις «αταξίες» του, αλλά και να «δώσει γραμμή» στην Αντωνία να κάνει το ίδιο, αφού μόνο έτσι θα μπορούσαν να σώσουν το γάμο τους.

Οι προσπάθειες πετυχαίνουν. Μόνο που η Αντωνία  – όπως πολλές «Αντωνίες» άλλωστε – ερωτεύεται. Κι εκεί, αρχίζει το πρόβλημα… και η παράστασή μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Διασκευή – σκηνοθεσία : Νίκος Δαφνής

Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Κουρμουλάκης

Μουσική επένδυση : Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Μαρία Χριστοδούλου

 

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων)

 

 

 

«ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ»

της Sheila Stevenson

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Από τα μέσα Δεκεμβρίου στον Πίσω Χώρο θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ» της Sheila Stevenson, σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή.

Ένας «πατέρας» νεκρός. Δολοφόνοι οι δυο κόρες και η γυναίκα του. Η ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία και η αιμομιξία κάνει τα μέλη της να σιωπούν και να βιώνουν μια άρρωστη πραγματικότητα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα διαφυγής. Αυτές είναι οι τέσσερις σιωπές και η πέμπτη μιας κοινωνίας που ξέρει, αλλά σωπαίνει.

Εφιάλτες, που κανένα «πολιτισμένος» άνθρωπος δεν ομολογεί.

Μέχρι να ανοίξει η διπλανή πόρτα…

Που σπάνια ανοίγει.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση : Ελένη Ρεπούσκου

Σκηνοθεσία : Νίκος Δαφνής

Σκηνικά – κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη

Μουσική επιμέλεια : Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Νίκος Δαφνής, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Μαρία Χριστοδούλου, Δανάη Καλαχόρα

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων)

 

 

 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»

του Δημήτρη Ποταμίτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα, τιμώντας τα 10 χρόνια απουσίας του Δημήτρη Ποταμίτη,  παρουσιάζει από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου την παράσταση «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ», του Δημήτρη Ποταμίτη σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή.

Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας, σε μια παράσταση  «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας.

Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράσταση ευελπιστεί να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι … ευχές.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη και στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι η ίδια εκείνης της παράστασης του 1978, που θεωρείται πια «κλασική» στο χώρο της παιδικής δισκογραφίας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία : Νίκος Δαφνής

Σκηνικά – κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη

Χορογραφία : Αρετή Μώκαλη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχόρα

 

Διάρκεια: 80 λεπτά

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.