Τσίπρας: Η κυβέρνηση καταφέρνει να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παρουσιάζει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεδριάζουμε σε μια πυκνή περίοδο πολιτικών μαχών και εξελίξεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, η προσφυγική κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, αλλά και η ρωσοτουρκική διένεξη, διαμορφώνουν ένα σύνθετο και ρευστό σκηνικό μέσα στο οποίο η κυβέρνηση καταφέρνει να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας και αναλαμβάνοντας ρόλο εξισορροπητικό και διαμεσολαβητικό».

«Η διεθνής θέση της χώρας μας σταδιακά αναβαθμίζεται και με την ανάληψη πρωτοβουλιών αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη γειτονιά μας και θέση σταθερότητας που προωθεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

 

Και πρόσθεσε ότι« η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ακραίοι κύκλοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αποσταθεροποίηση για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, σχεδιασμούς στους οποίος εντάσσεται και η παραφιλολογία για δήθεν έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σέγνκεν».

 

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Είμαστε σε εγρήγορση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι μάχες έχουν κερδηθεί. «Υπάρχουν δυνάμεις που προσδοκούν την αποτυχία της κυβέρνησης και είναι βαθιά στενάχωρο που η Αντιπολίτευση ταυτίζεται με αυτές τις δυνάμεις» είπε.

 

Και πρόσθεσε: «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να αναδεικνύουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, την ηθική υποχρέωση απέναντι στην προσφυγική κρίση. Δεν θα σταματήσουμε να εγγυόμαστε την κοινωνική συνοχή στα πλαίσια μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυόμαστε τη διεθνή θέση της χώρας».

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υψώσει ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την προστασία για την πρώτη κατοικία κόντρα στις σκληρές αρχικά απαιτήσεις των δανειστών».

 

«Δεν ήρθαμε για να διαχειριστούμε την κρίση, αλλά να λύσουμε προβλήματα χρόνια με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν μας ενοχλούν οι επιθέσεις. Έχουμε σχέδιο με ταξικό πρόσημο και έχουμε στο πλάι μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα δώσουμε τη μάχη με αυταπάρνηση» είπε.

 

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να υλοποιήσει μια ακόμη ουσιαστική δέσμευση, αυτή για την προστασία των συνταξιούχων. Ο αγώνας για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ανέφερε έχει στόχο να μην φορτώσει με μια ακόμη επώδυνη περικοπή συντάξεων τους συνταξιούχους.

 

«Είναι αγώνας που έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να δώσουμε για τις επόμενες γενιές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να καλέσει σε συστράτευση τα κόμματα, όχι για να μοιραστεί την ευθύνη, αλλά για τη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής κόκκινης γραμμής για τη μη περικοπή των συντάξεων.

 

Κατήγγειλε, ωστόσο, την άρνηση να ανταποκριθούν σε αυτή την κόκκινη γραμμή «εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων». «Εμείς όμως θα προχωρήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη με την κοινωνία και θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας των συντάξεων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.