Από την Πάφο μέχρι τη Δερύνεια στη μνήμη Ισαάκ – Σολωμού

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την Πάφο μέχρι την ακριτική Δερύνεια θα περάσει η πορεία των μοτοσυκλετιστών, που θα θυμίσουν σε όλους το διπλό έγκλημα το οποίο διέπραξε ο Αττίλας τον Αύγουστο του 1996.

Η πορεία μνήμης του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού ξεκίνησε χθες από την Πάφο και στάθμευσε στο Μάμμαρι. Η πορεία συνεχίζεται σήμερα με αφετηρία το Μάμμαρι και τελικό προορισμό το Παραλίμνι.

Η πορεία διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που έχει συσταθεί από ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας.

Επιπλέον, η σύσταση της Πρωτοβουλίας στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσυκλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα σε διάσκεψη Τύπου για τις εκδηλώσεις μνήμης των Ισαάκ και Σολωμού, ο τουρκικός στρατός έδειξε για μια ακόμη φορά το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του, δολοφονώντας άνανδρα τα δύο παλικάρια. «Η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από το σύστημα αρχών και αξιών που μας δίδαξαν οι δύο ήρωες.

Πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες», αναφέρθηκε από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων μνήμης.

Σημειώνεται ότι όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων, κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτό οι διοργανωτές θέλουν να αποδείξουν ότι δεν γίνονται οποιεσδήποτε διακρίσεις. Εξάλλου όπως τόνισαν οι διοργανωτές, «κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας».

Κατά την παρουσία τους στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουν, όπως ελέχθη, δεν θα φωνάξουν οποιαδήποτε συνθήματα.

livenews.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.