Σε «πορεία οργής» καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι – Πάνω από 600 οι νεκροί

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε νέα «εθνική πορεία οργής εκατομμυρίων» καλούν σήμερα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που οδήησαν σε αιματηρές συγκρούσεις φέρνοντας τη χώρα ολοένα και πιο κοντά στον εμφύλιο. Σφίγγει ο κλοιός των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο, ενώ απροσπέλαστη είναι η Πλατεία Ταχρίρ.

«Οι πορείες κατά των πραξικοπηματιών θα ξεκινήσουν από όλα τα τεμένη του Καΐρου και θα κατευνθούν στην πλατεία Ραμσή μετά την προσευχή της Παρασκευής της Οργής», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter χθες ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Γκεχάντ ελ-Χαντάντ.

«Παρά τον πόνο και τη θλόψη για την απώλεια των μαρτύρων μας, το τελευταίο έγκλημα των πραξικοπηματιών ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να τους τελειώσουμε», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Αδελφότητα.

Εν όψει των διαδηλώσεων, ο στρατός απέκλεισε την είσοδο, την έξοδο, αλλά και όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία Ταχρίρ.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, ο τελευταίος απολογισμός από τις αιματηρές συγκρούσεις, ανέρχεται στους 638 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000.

Η κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων εμβάθυνε την πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία προκλήθηκε από την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό.

Σε «πορεία οργής» καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι – Πάνω από 600 οι νεκροί

Πράσινο φως δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν αληθινές σφαίρες κατά όσων διαδηλωτών επιτίθονταν σε κυβερνητικά κτίρια, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και κάλεσε όλες τις πλευρές επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, τις πυρπολήσεις εκκλησιών αλλά και κυβερνητικών κτιρίων, με πιο πρόσφατη τη χθεσινή επίθεση στο κυβερνείο της Γκίζας, φόβος για μία νέα αιματοχυσία οδήγησε τις Αρχές της να δώσουν την εντολή στην αστυνομία να κάνει χρήση πραγματικών πυρών ως άμυνα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση οι αστυνομικοί ή κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.