Η Γαλλία ψηφίζει σήμερα …Σε σύγχυση οι ψηφοφόροι μετά την αναμενόμενη άνοδο της Λεπέν

Unité indivisibilité de la république
Facebook
Twitter
LinkedIn

République française liberté Égalité fraternité

 

Από τις πιο σημαντικές εκλογές της  ψηφίζει η Γαλλία σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 .Η ακροδεξιά   ελπίζει σε μια ιστορική νίκη . Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και του Ζορντάν Μπαρντέλα  θεωρεί ότι θα πάρει  τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης. Με αποτέλεσμα ο Εμμανουέλ Μακρόν που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του στην προεδρία

να έρχεται σε δύσκολη θέση. Και η Ευρώπη να αφυπνίζεται  , μετά τη νίκη του κόμματος στον πρώτο γύρο στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή.

Η ψηφοφορία στην ηπειρωτική Γαλλία ξεκινά στις 08:00 (06:00 GMT) και τα πρώτα exit polls θα δημοσιευτούν 12 ώρες αργότερα.

Οι εκλογές σε δύο γύρους προκάλεσαν σοκ σε μια χώρα που προετοιμάζεται για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στις 26 Ιουλίου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ήδη αυστηρά και τώρα έχουν αναπτυχθεί 30.000 αστυνομικοί, καθώς υπάρχουν φόβοι για μια περίοδο αυξημένης πολιτικής έντασης στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, και η προγραμματισμένη διαμαρτυρία έξω από την Εθνοσυνέλευση το απόγευμα της Κυριακής έχει απαγορευτεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.